Skønne og velsmagende hvedeknopper – uden hvede;-) De er lidt flade, men det betyder intet. Smager er lækker og minder meget om hvedeknopper 🙂 Og engang imellem vil man bare gerne have noget der minder om godt brød.
LCHF hvedeknopper
4 æg
10 g. Philadelphia ost
2 spsk. FiberHusk
1 dl. Mandelmel fra funktionel mad
2 dl. mælk
2 tsk. bagepulver – med top
1 tsk. salt
1 spsk. Sukrin+
100 g. smør
1 dl. Kokosfibre fra Urtekram
1 dl. solsikkekerne (malet fint til mel)
1-1½ kardemomme (alt efter hvor stærke du vil have dem)
1 æg til pensling
Pisk æggene tykke. Tilsæt mælk, fiberhusk, Philadelphia ost, bagepulver, salt og sukrin. Pisk det godt. Tilsæt derefter mandelmel, kokosmel, smeltet smør, og kerner. Pisk det godt sammen og lad dejen hvile i 10 minutter. Afsæt 9 skefulde dej på 1 bageplade med bagepapir. Form dem firkantet med en våd ske. Pensl bollerne med et sammenpisket æg. Bag bollerne i en 220 (varmluft 180 grader) ovn i ca. 10 minutter.
Tip: Bag bollerne i et ovnfast fad. Så hæver de opad og ikke som mine udad;-)
Serveres lune med dejligt smør på.