20 lækre kartoffel opskrifter – inspiration til Nytår.

Kartofler er nok en af de mest elskede og spiste ingrediens i Danmark. Og jeg er vild med kartofler. De kan laves på så mange forskellige måder og få så mange forskellige konsistenser, at man aldrig bliver træt af dem 🙂 Her har jeg samlet 20 forskellige og super lækre opskrifter med kartofler, som kan bruges, som tilbehør nytårsaften.

Netop denne aften, må kartoflerne gerne være noget andet og mere festligt end “bare” en kogt kartoffel og jeg er sikker på at du kan finde inspiration her under. Der er forslag til både den ekstra fine middag og til den afslappet middag. Prøv at se med.

Husk at følge os på Facebook.
Så får du besked, hver gang vi poster nye spændende opskrifter og indlæg 🙂 
Fru Spinat på Facebook.

 

20 lækre kartoffel opskrifter – inspiration til Nytår.

 

Kartoffelgratin med bacon
Den mest populære opskrift på bloggen er faktisk denne kartoffelgratin med bacon og det forstår jeg godt 😉 Den smager fantastisk og derfor skal den selvfølgelig med her. Gratinen er nem at lave, passer sig selv i ovnen og kan laves til mange mennesker. Men den er ikke for de fedtforskrækkede 😉 Smagen er helt i top og en virkelig favorit opskrift her i huset.

Bacontønder
En anden meget populær og ikke mindst meget lækker kartoffel opskrift er Bacontønderne. De smager ganske enkelt himmelsk. De er også nemme at lave og passer sig selv i ovnen. De ligner en 10000000 og alle roser dem altid 🙂

Hasselback kartofler
Vi kender alle Hasselbach kartofler, men engang imellem skal vi lige huskes på dem 😉 Selvom det er en gammeldags kartoffel, så smager de jo stadigvæk fantastisk og passer til det meste. De er  også nemme at lave til mange personer.


Mini hasselback kartofler
Du kan også lave de hasselbach kartofler i mini udgave. Det er vildt lækkert. Det er lidt hyggeligt at spise de kartofler i mini udgaven. Man kan spise dem med fingrene og bare dyppe dem i saucen. Mums………..

 

Rustikt kartoffelfad
Dette Rustikt kartoffelfad er virkelig lækkert. Det smager skønt af hvidløg, ser lækkert ud, dufter dejligt og mætter godt. Det kan spises til stort set alt kød og kan lave til mange eller få gæster. Det står og passer sig selv i ovnen, så man har tid til andet. Det er også nemt at tilberede.

Kartoffelroulade
Jeg er vild med Kartoffelrouladen, den er flot og festlig. Men den er lidt tidskrævende. Man kan dog lave den dagen før og varme den når den skal bruges. Jeg synes smagen er super lækker.

Parmesankartofler
Kartofler med en super lækker smag af parmesan og krydderier. Vi laver dem ofte. De er nemme og hurtige at lave. De kan laves til mange personer og ser flotte ud. Parmesan kartofler er en rigtig lækker mundfuld.

 

Tornadokartofler
En sjov lidt anderledes kartoffel er denne Tornadokartofler. De er lidt tidskrævende, men smager til gengæld fantastisk. Passer perfekt til en lidt rustik menu. Smagen er skøn af ost og smør.

Små bagte kartofler med bearnaisemayo
Her er virkelig en lækkerbisken. Små bagte kartofler med bearnaisemayo. Det giver en sjov effekt at bage små kartofler og giver en bedre mulighed, for gæsterne at spise mindre mængde kartofler, end de store bagekartofler. Det ser også fint ud på tallerknen og mayoen er virkelig lækker.

Ølpimpede kartofler
Dette er ikke bare almindelige pomfritter men Øl pimpede fritter. De er virkelig sprøde og har en helt fantastisk smag. Jeg laver dem gerne til en god bøf og vi stor elsker dem 😉 Prøv evt. også at komme nogle grøntsager (gulerødder, broccoli, sweet potatoes osv) i dejen og steg dem lige som fritterne. Det smager også godt.

Ølbagte kartofler
En almindelig bagekartoffel er som regel god. Men prøv denne udgave hvor jeg har bagt kartoflerne med øl. De Øl bagte kartofler er total uimodståelige og glæder alle. Det giver en hel fantastisk smag. Jeg synes de passer til stort set al slags kød.

Kartoffelburgere
Små nemme og lækre kartofler. Vi kalder dem Kartoffelburgere, da de ligner en burger 😉 De smager skønt af bacon. De er forholdsvis nemme at tilberede og kan laves til mange gæster. De kan også bruges som en lille snack.

Luksus kartoffelfad
Det her fad snyder en del. De smager intet mindre end fantastisk, men på billedet ser de lidt kedelige ud. Jeg garantere dog at de er super lækre. Luksus kartoffelfad kan laves til mange og få og er super nemt at lave.

Blomstrende kartofler
En sjov og smagfuld kartoffel opskrift er disse blomstrende kartofler. De er fine på den lidt rustikke måde. Gør sig godt til et rustikt måltid. Måske hvis du griller.

 

Kartoffelroser
Hvis du skal lave en rigtig fin middag, så kan du kaste dig ud i disse Kartoffelroser, de ser så flotte ud og smager skønt. De tager dog en del tid at lave, men kan sagten lave nogle timer i forvejen og så varmes, når de skal spise 😉

Kartoffel rösti
Måske ikke den smukkeste kartoffel, men de smager super godt. Og de er praktiske da de kan lave f.eks dagen i forvejen. Det er små lækre Katoffelrösti. De smager meget bedre end dem du køber.

Fyldte kartofler
Disse her Fyldte kartofler synes jeg er meget lækre. Man kan bruge de krydderurter man nu lige har og kan lide. Jeg synes kartoflerne er lækre og smager rigtig dejligt. Man kan putte fyldet i sprøjtepose og vælge en stor tyl, så det bliver sprøjtet fint ud i kartoflen. Jeg har bare brugt en ske. Det er alt efter hvilket udtryk man vil have.

Kartoffelsalat
Alt efter hvad man vælger af kød, så kan en dejlig kold kartoffelsalat også være virkelig skønt tilbehør. Det er nemt at lave og kan laves dagen i forvejen. Denne udgave er med massere af smag og lækkerier.

Smashed bacon kartofler
Uhm, det her er en af mine favoritter. De ser ikke ud af meget, det ved jeg. Men de  her Smashed bacon potatoes kan virkelig anbefales 😉 Sprøde, smagfulde og bare lækre. De er nemme at lave. Dog er de svære at lave til et stort selskab, da de kræver en del plads i ovnen eller på grillen.

Ekstra Crispy Kartofler – verdens bedste kartofler.
Og så blev 20 til 21 😉 Ganske enkelt fordi I også må have de her med. Verdens bedste kartofler – Ekstra Crispy. Personligt har jeg aldrig fået bedre og mere sprøde kartofler. De ser måske ikke så festlige ud, men prøv dem 😉

 

 

(Visited 80.005 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *