Her i huset kalder vi det for Abebrød. Men det hedder faktisk monkey bread og findes i 1000 udgaver på nettet. Så det er desværre ikke min opfindelse 😉 Vi har lige lavet endnu en omgang og det står og hygger sig i ovnen. Det er så super hyggeligt et børneprojekt og vi hygger os så meget når vi laver det sammen 🙂
Man bliver fuldstændig klistret og fedtet ind. Både mens man laver det, men også når man spiser det 😉 Så det er ikke for fine mennesker, men perfekt til børn og børnebørn, der bare elsker at blive snasket til 🙂 Brødet smager fantastisk og er absolut anbefalelsesværdigt 🙂 Man sætter det på bordet og brækker små kugler af. Guf – det er hyggeligt.
Jeg kan så ikke blive enig med mig selv, om vi er ude i brød eller kage. Men det er vel egentlig også lige meget. Det er hyggeligt 🙂 En rigtig stjernestund. Hvor man virkelig kan nå at høre meget fra børnene mens man triller og ruller brød kuglerne 🙂
Abebrød – monkey bread.
Abebrød
-2 stk.
4 dl. mælk
50 g. smør
25 g. gær
1 tsk. salt
1 spsk. sukker
ca. 8 dl. hvedemel
Fyld
125 g. smør
125 g. brun farin
2 tsk. kanel
Pynt
Glassur
Smelt smørret og kom mælken i. Udblød gæren i blandingen. Tilsæt salt og sukker. Tilsæt derefter melet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem og lad den hvile et lunt sted i 1 times tid. Tril den ud i lange pølser og skær små stykker af pølserne. De skal være ca. lige store. Tril alle dej stykkerne til små kugler.
Smelt smørret og bland det med farin og kanel. Dyp alle dej kuglerne i blandingen (en efter en) og kom den i bageformene. Der skal ca. lige mange i hver bageform. Det kan være svært at fordele dem lige 😉 Lad brødene hæve i ca. 30 minutter. Bag brødene på grillen eller i ovnen, i ca. 25-30 minutter ved 180 grader.
Lad brødene køle af og kom glasur over. Brødene er ekstra lækre lune, men kan sagtens spises kolde 😉 Og kan endda også fryses (vent med glassuren)
Fruspinat.dk
Vi bager dem ofte på grillen
Når de er kølet af, kan man komme glasur på 🙂
Værsgo – så er det bare at gå om bord.