Så blev det endelig tid til en ny version af min populære æbleringe opskrift. Jeg udviklede den gamle opskrift engang for 8 år siden, da min kogebog Julens glæder udkom. Dengang var den version der blev bagt uden mel og sukker. Det laver jeg om på i år. Der får du en version med både sukker og mel. Og det gør bestemt ikke de berømte æbleringe dårligere 😉
Æbleringene smager fantastisk. De er friske og har en skøn smag. De kan faktisk ikke helt sammenlignes med æbleskiver, da de er meget mere saftige og friske. Mine børn elsker dem. Engang imellem komme vi kanelsukker på dem, men ofte bare syltetøj og flormelis. Men de smager også skønt kolde i madpakken 😉
Idéen til æbleringe er jo ikke min og er egentlig en opskrift på gammeldags æbleskiver. Vi så dem første gang i “Sebastians jul” for 8 år siden. Min datter ville bare have de æbleskiver, så jeg måtte jo i gang 🙂 Min datter spørg så altid efter dem her i december og det tror jeg egentlig hun vil blive ved med 🙂
Jeg har valgt at bruge en meget gammel æbleskive opskrift som base for mine æbleringe. Opskriften er min farmors, som hun har fik engang for måske 70 år siden, af Fru Købmand Jensen i Taarbæk (den der lå på strandvejen 639). Det var i øvrigt en vidunderlig købmandsbutik. Alt var i træ. Gulvet, disken, skufferne osv. Der duftede af kaffe og krydderier. Jeg elskede når vi besøgte købmand Jensens butik, da jeg var barn. Synd at sådanne købmænd ikke eksisterer længere. Nå, men Æbleskiverne bagte min farmor altid hver jul og de var fantastiske. Du finder snart opskriften på æbleskiverne her på bloggen. En sjov historie med de æbleskiver 🙂
Følg os på Facebook,
og få besked hver gang vi poster nye indlæg og lækre opskrifter ?
Fru Spinat på Facebook.
Æbleringe
Gammeldags æbleskiver
Opskrift af fruspinat.dk
ca. 25 stk.
3 æggeblommer
3 æggehvider
3,5 dl. mælk
250 gr. mel
80 g. smør
2 spsk. flormelis
revet skal af citron
1 tsk. vaniljepulver (eller korn fra 1 stang)
2 tsk. bagepulver
5 æble
smør til stegning
Tilbehør
flormelis, syltetøj og evt. kanelsukker
Æggehviderne piskes stive i en skål. I en anden skål piskes æggeblommer og mælk sammen, hvorefter udrøres mel her i, det smeltet smør, flormelis, citronskal og vanilje. Det hele piskes godt sammen. Skræl æblerne og skær dem i tykke skiver. Ca. 5 skiver af hvert æble. Skær kernehuset væk i midten. Så du har æbleringe. Læg æbleringene til tørre på et viskestykke, mens du laver dejen færdig. Kom bagepulveret i dejen og piske dejen godt. Vend forsigtigt æggehviderne i dejen. Varm en pande op og kom smør på. Når smørret er smeltet, dyppes en æblering i dejen og lægges på panden. Læg så mange æbleringe på som der kan være. Steg ringene gyldne på hver side. Gentag til du ikke har mere dej og æbler.
Serveres varme/lune med flormelis og syltetøj.
Fruspinat.dk
Mums, de er lækre de her æbleringe. Hurra for Sebastians jul 😉
Når man skære en æblering igennem, så kan man se æblet. De er så frisk og lækre.