Æbleringe – Gammeldags æbleskiver


Så blev det endelig tid til en ny version af min populære æbleringe opskrift. Jeg udviklede den gamle opskrift engang for 8 år siden, da min kogebog Julens glæder udkom. Dengang var den version der blev bagt uden mel og sukker. Det laver jeg om på i år. Der får du en version med både sukker og mel. Og det gør bestemt ikke de berømte æbleringe dårligere 😉

Æbleringene smager fantastisk. De er friske og har en skøn smag. De kan faktisk ikke helt sammenlignes med æbleskiver, da de er meget mere saftige og friske. Mine børn elsker dem. Engang imellem komme vi kanelsukker på dem, men ofte bare syltetøj og flormelis. Men de smager også skønt kolde i madpakken 😉

Idéen til æbleringe er jo ikke min og er egentlig en opskrift på gammeldags æbleskiver. Vi så dem første gang i “Sebastians jul” for 8 år siden. Min datter ville bare have de æbleskiver, så jeg måtte jo i gang 🙂 Min datter spørg så altid efter dem her i december og det tror jeg egentlig hun vil blive ved med 🙂

Jeg har valgt at bruge en meget gammel æbleskive opskrift som base for mine æbleringe. Opskriften er min farmors, som hun har fik engang for måske 70 år siden, af Fru Købmand Jensen i Taarbæk (den der lå på strandvejen 639). Det var i øvrigt en vidunderlig købmandsbutik. Alt var i træ. Gulvet, disken, skufferne osv. Der duftede af kaffe og krydderier. Jeg elskede når vi besøgte købmand Jensens butik, da jeg var barn. Synd at sådanne købmænd ikke eksisterer længere. Nå, men Æbleskiverne bagte min farmor altid hver jul og de var fantastiske. Du finder snart opskriften på æbleskiverne  her på bloggen. En sjov historie med de æbleskiver 🙂

 

Følg os på Facebook,
og få besked hver gang vi poster nye indlæg og lækre opskrifter ?
Fru Spinat på Facebook.

 

Mums, de er lækre de her æbleringe. Hurra for Sebastians jul 😉

Når man skære en æblering igennem, så kan man se æblet. De er så frisk og lækre.

 

 

 

 

 

(Visited 1.135 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *