Aktiviteter til efterårsferien – på lavbudget

untitled-1414260-mEfterårsferie:-) For de fleste en dejlig uge med tid til nærvær. Vores børn har brug for afslapning og derfor render vi ikke rundt til en masse ting. Vi sætter pris på naturoplevelser og nærvær. Mangler du idéer til hvad du kan lave med dine børn i ferien? Her kommer lidt bud:-)

Lave bål i haven
Mine børn elsker bålhygge at lave deres mad over bålet. Vi laver snobrød, pandekager, popcorn, gryderetter, brød osv. Ja, faktisk alt. Det er bare hyggeligt:-)
firewood-on-fire-1-1199452-m

Samle kastanjer
Det er bare lige årstiden til det og det giver en anledning til at komme ud og gå en god tur. Bagefter kan man jo lave sjove kastanjedyr;-)

Lave æblegrød
At samle æbler, skrælle dem, skære dem ud og lave æblegrød er bare et hit. Man kan bruge en hel dag på det. Man kan dypfryse grøde i mindre potioner. Grøden kan spises med mælk, bruges til kager eller morgenmad (smager skønt med ymer på).

appels-842438-m

Sætte drage op
Byg din egen drage. Se f.eks denne video og lav din helt egen drage sammen med børnene. Bagefter kan I gå ud i naturen og sætte den op. Helt sikkert et kæmpe hit.

Gå på biblioteket
Bøger kan man aldrig få nok af. Og mange biblioteker har ekstra åbent og har spændende aktiviteter for børn her i efterårsferien. Undersøg det hos dit lokale bibliotek.

Biografen
Ok, her koster det lidt, men alle børn elsker biografen. Der er mange børnefilm der har præmiere her i efterårsferien. En skøn til at lave med sine børn, når det er dårligt vejr uden for.

Hjemmebiograf
Lav biograf hjemme i stuen. Server popcorn og drikkevarer. Og se en film sammen – hele familien. Mine unger elsker det.

Tag dine børn med i køkkenet
Som I ved elsker mine børn at  hjælpe med i køkkenet. Få idéer her ”Børn i balance

Cykelture
Hvor ofte cykler du med dine børn? Smør en madpakke og planlæg en dejlig cykeltur på nogle timer. Det giver god motion og godt humør.

Skattejagt
Lav en skattejagt for dine børn. Tegn kort, lav skat (gerne noget spiseligt) og så i gang. Det er altid hyggeligt.

Hel dag i nattøj
Uh, det er svær her i huset. Men prøv det. En hel dag hvor familien er hjemme og render i nattøj og morgenhår hele dag. Det er det sjoveste synes mine børn.

Telt i stuen
Engang imellem tager vi på telttur – i stuen. Det hygger vi os meget med. Bare det at sove sammen tæt og hyggeligt er fantastisk. Ungerne er vilde med det og bruger hele dagen på at sætte telt op, finde ting osv.

Fiske
Pak en madpakke, fiskestænger og kom ud i naturen:-) Det er bare hyggeligt at fiske og det giver god anledning til at få nogle rigtig hyggesnakke, mens man venter på bid:-) Både for piger og drenge;-)

Du kan også finde mere inspiration  her

 

 

 

(Visited 44 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *