De her bacontønder er noget af det nemmeste at lave og samtidig noget af det bedste tilbehør, til et lækkert stykke kød. De smager virkelig godt. Selvfølgelig ligger de på den tunge side og man skal ikke være fedt forskrækket 😉 Men engang imellem skal man nu unde sig selv lidt af det gode. Jeg er vild med disse kartofler. De passer perfekt til en god bøf eller andet godt kød. En eller to kartofler, lidt grøntsager og lidt dip, så er den middag klaret. Du skulle tage og prøve dem 😉
Opskriften er udviklet engang i sommers tror jeg, og er blevet brugt flittigt siden. De er gode at forberede, når man f.eks skal have gæster og de gør sig flot på bordet 😉 De kan laves på grillen eller i ovnen er bagt på grillen. Det er samme tilberedning.
Bacontønder med hvidløg
10 lidt store kartofler
20 skiver bacon
ca. 100 g. hvidløgssmør
Skræl kartoflerne. Skær en skive af i den ene ende, så de kan stå. Skær lidt af toppen og skær en fordybning ned. Ønsker du meget smør kan du lave fordybningen dyb. Sno to stykker bacon om hver kartoffel. Sæt evt. Bacon fast med et lille træspyd. Kom hvidløgssmør i fordybningen. Fyld godt op. Kom kartoflerne i et ovnfast fad eller en foliebakke. Bag kartoflerne i ovnen eller på grillen (indirekte), i ca. 1 time ved ca. 200 grader. Baconen skal være sprød. Man kan evt. sætte kartoflerne på grillristen eller tænde for grillen i ovnen, de sidste 10 minutter .
FruSpinat.dk
Bacontønder lige klar til at sætte på grillen eller i ovnen
Så blev de færdige. Dufter skønt og smager endnu bedre
Her serveret med en lækker flanksteak.