Ball Tip med Brazilian Rom og Provencefad

Ball Tip, hvad er nu det for noget? Det er en forholdsvis ny udskæring, som er til at finde på nettet og jeg har faktisk også set det hos et par supermarkeder nu 🙂 Ball Tip er et rigtig godt stykke kød, som bestemt godt kan betale sig at købe. Det er en forholdsvis billig udskæring. Det kan sammenlignes lidt med okseculotte, men er finere i strukturen og har mere smag. Og så er det utrolig mørt.

Det driller dog lidt at kødstrukturen drejer lidt rundt. Som man kan se på det store stykke kød i midten, så er den skive delt i to af en sene. Der burde vi have skåret den lidt anderledes. Altid på tværs af fibrene. Men her gjorde det faktisk intet. Kødet var så mørt at vi ikke kunne mærke forskel 😉

Jeg har valgt at røge denne steg lidt. Bare så den fik et hint af røg. Smagen jeg valgte var Brazilian rom. Jeg troede faktisk ikke at det ville give nogen smag, men der tog jeg fejl. Stegen fik en så fin mild smag af rom, og smagte fantastisk.

Vi fik også ufatteligt lækkert tilbehør til 😉 Denne måde at lave grøntsager var meget vellykket. Der var lidt sprødt og lidt blødt. Grøntsager var meget lækre. Sauce havde et lille hint af røget rom og smagte bare lækkert 😉

Kan du lide opskriften?
Så husk at du kan følge mig på
Facebook og på Instagram.

 

Først en lille tur i røgovnen

Så blev stegen færdig og har hvilet

Perfekt grillet – ligesom vi kan lide det

Så flot kød, hvor man netop kan se at kødfibrene vender forskelligt, hvis man bare skære en skive.

Bemærk den flotte røde røgring hele vejen rundt på denne første skive kød.
Engang imellem skal man blære sig lidt 😉

 

 

(Visited 56 times, 1 visits today)

1 thought on “Ball Tip med Brazilian Rom og Provencefad

  1. Ser utroligt lækkert ud. Jeg har også prøvet din bacontærte – bare med hakket oksekød i stedet. Superlækkert. Jeg håber, at din aktivitet indenfor opskrifter skyldes, at du har det nogenlunde. Det håber jeg virkelig for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *