Besøg på Akropolis i København

En fantastisk autentisk oplevelse, som kun manglede den græske varme, og bølgeskvulp 😉 Og hvor er det bare vidunderligt, at spise ude, hvor maden er hjemmelavet. Jeg starter lige med at undskylde kvaliteten på billederne. Jeg havde kun min mobil med. 

Det er ikke så ofte, at jeg kaster mig ud i anmeldelser af restauranter. For det første kommer vi ikke så ofte ud at spise og jeg synes ofte at det er en kedelig oplevelse, at spise ude 😉 Efter jeg er blevet syg er der ikke meget overskud til at gå ud, så når det endelig sker, så skal det også nydes 🙂 Vores økonomi gør, at vi finder steder hvor en hovedret max koster 200 kr. Så bliver udvalget jo også derefter, det ved jeg 😉 Mine forventninger derfor heller ikke så store, når vi endelig går ud 😉 Her i Holbæk er udvalget af restauranter ikke så stort, så når vi endelig kommer i andre byer, er det med at udnytte det. Jeg havde længe bestemt, at vi skulle spise græsk, på vores tur til København. Nu hvor jeg ikke kan rejse mere, så må verden komme til mig 🙂

Jeg kender de græske restauranter der ligger i midtbyen og de er ikke så spændende. Der er maden kedeligt og er ofte sådanne halv fabrika – bare sådan lidt kønsløst. Men nær vores hotel, så jeg, at Akropolis lå. Det vidste sig så at være en lidt længere gåtur end jeg havde regnet med, men jeg fik da kæmpet mig derhen med rollatoren. Det tog 30 minutter og var efter en dag, hvor vi havde gået midtbyen tynd. Jeg var godt nok færdig, da vi nåede frem 😉

Selve restauranten så ganske fin ud. Sådan lidt gammeldags, men det var ok og bidrog til en græsk stemning. Der blev spillet græsk hyggemusik og stemningen var god. Det var en helt almindelig onsdag aften (sidst på måneden), og der var kun ca. 10 gæster ud over os. Men der var tomt på alle de restauranter vi gik forbi. Så det var bare en aften der ikke var mange ude at spise i.

Vi blev mødt af en sød ung tjener, som fra starten af, satte en god hyggelig stemning. Jeg kunne slet ikke bestemme mig for hvad jeg skulle spise, for det var svært kun at vælge og smage en ret. Så vi bestilte på ægte græsk maner – en masse retter serveret på samme tid og man tager bare hvad man vil 🙂 Det er altså en fantastisk måde at spise på 😉

Laura og jeg er glade for at være ude at spise græsk og mindes dejlige dage på bla. Kreta

Vi bestilte følgende

Tzatziki
Skordalia
pomfritter
Spanakopita (spinattærte)
Kolokithokeftedes (squashdeller)
Saganaki
Moussakas
Souvlaki
og selvfølgelig massere af brød

Der var noget til alle og vi dykkede ombord i de lækre retter. Meget overraskende var det hele super fantastisk og hjemmelavet. Alt var så frisk og smagt godt til. Vi var især imponeret over spanakopita og kolokithokeftedes. Tærten var sprød og smagte tilpas af feta, mynte og dild. Squashdellerne, var bare som at tage en bid af himlen (i følge Laura). Det hele var virkelig lækkert og selv kartoflerne var hjemmelavet (ingen vakuumpak her), og det var virkelig en fornøjelse. Selv brødet var hjemmebagt og smagte af Grækenland 🙂

Vi spiste og drak (sodavand og vand) for lige over 600 kr. Vi var super mætte og fyldt både af mad og en god oplevelse. Maden var autentisk og vi kommer helt sikkert igen. Vi takker for oplevelse og ikke mindst for autentisk hjemmelavet mad.

Da vi skulle hjem, magtede jeg ikke at gå, så vi bad tjeneren om, at ringe efter en Taxi. Men på ægte græsk maner, var der lige en taxichauffør, der sad og fik en Frappé. Så han kørte os tilbage til hotellet. Så blev det bare ikke mere græsk 😉

Lækker pork souvlaki. Det var svinemørbrad på spyd med løg og peberfrugter. Helt traditionelt.
Tilbehør var ægte græske kartofler (i ovnen med krydderier), grillet grøntsager

Moussakas. Fuldstændig traditionel med den lækre oste sauce på toppen og med auberginer.
Tilbehør var græske kartofler, grillet grøntsager og tzatziki

Skordalia. Den (for mange danskere) ukendte forret, som er helt fantastisk. Det er moset kartofler, med oliven olie
og hvidløg. Jeg er vild med det. Man spiser det som tzatziki – altså på brød og til kød

Saganaki. Den smagte så dejligt. Paneret grillet feta. Det er altid en overraskelse at bestille saganaki. Nogle steder er det feta, med olie, peber og oliven, der er bagt i ovnen. Andre gange får man det paneret som her. Begge ting smager jo godt. Dette var Nicolai´s hit 😉

Kolokithokeftedes eller squashdeller 😉 De var perfekte. Fyldt med feta, sprøde på ydersiden og bløde inden i.
Dem kunne vi have spist mange flere af. Laura der gerne vil være vegetar, synes klart at de var bedre en frikadeller 😉
Spinattærten, mums…………………….. Den behøver vel næppe at præsenteres. Lag af lækker
sprød dej, spinat, ost og andre lækkerier. Guf, jeg kunne have spist hele tærten.

Hvis du selv kunne tænke dig at besøge Akropolis, så ligger den på H.C Ørsteds vej 70, 1879 Frederiksberg. Du kan også læse mere om Akropolis på deres hjemmeside – Akropolis.

Vi takker for en dejlig aften 🙂

(Visited 114 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *