Det her med at grille om vinteren er bare fantastisk 🙂 I weekenden grillede vi denne fantastisk ret og nød samtidig en helt igennem smuk brændende solnedgang 🙂 Det var virkelig en dejlig oplevelse. Brændende kærlighed i kurven og på himlen 🙂
Egentlig var det et forsøg. Jeg er vild med flæske lavet i kurven og har længe gået og overvejet at lave brændende kærlighed i kurven. Faktisk fordi jeg ikke er så vild med at stå ved grillen om vinteren. Der skal det helst kunne passe sig selv 😉 Heldigvis lykkes det og blev den bedste brændende kærlighed, jeg nogensinde har fået 🙂
Flæsket var sprødt, løgene bløde og gulerødderne perfekte (stadigvæk med lidt bid). Gulerødderne smagte i øvrigt også helt fantastisk. De havde taget smag fra både løgene og flæsket 😉 Jeg var ude at kigge til det et par gange, men det passede bare sig selv. Vi fik en god rodfrugtsmos til og selvfølgelig en stor smørklat 😉
Brændende kærlighed i kurv
1 kg. flæsk i skiver
4 store løg
4 store gulerødder
salt og peber
Mos
500 g kartofler
500 g rodfrugter – jeg brugte persillerod og pastinak
75 g smør (mindre kan gøre det)
ca. 2 dl. mælk (alt efter hvor lind man ønsker mosen)
salt og peber
Del flæskeskiverne i 4 stykker pr. skive. Drys med salt og peber. Del løgene i kvarte. Skræl gulerødderne og skær dem i store stykker. Kom det hele op i kurven. Sæt kurven på grillen og grill det hele i ca. 1 time ved 220 grader. Hvis kødstykkerne hænger fast på kurven, kan man undervejs prikke dem af med et lille træspyd. Det er færdigt når kødstykkerne er sprøde og lækre.
Skræl rodfrugterne og snit dem fint. Kom dem i en gryde. Skræl kartoflerne og skær dem i store stykker. Kom dem i gryden til rodfrugterne. Kom vand i gryden til kartoflerne er dækket. Kog rodfrugterne til de er møre (ca. 20 minutter). Hæld vandet fra og damp dem tørre. Tilsæt smør, salt og peber og mos det hele sammen. Jeg bruger røremaskine, men det er lidt en smagssag. Tilsæt mælk mens du rør, til du har den ønsket konsistens. Smag evt. til med salt og peber.
Flæsk og løg lagt i kurven
Og gulerødderne
Færdigt og lige klar til at spise
Med lækker rodfrugtsmos til
Og mens vi grillede var der også brændende kærlighed på himlen 😉 Smuk solnedgang i Holbæk. En af de mange glæder ved vintergrilning 🙂