Brunede kartofler

Brunede kartofler er virkelig noget der kan få dansker op på barrikaderne. Vi kan jo bare starte med navnet. Hedder det Brunet eller Brunede. Det kan jeg ikke rigtigt finde svar på. Man kan vist bruge begge dele. Her er hvordan vi laver de dejlige lækre små søde kartofler.

I år er der mange opskrifter på brunede kartofler lavet i ovnen eller på grillen. Man kommer bare det hele i en foliebakke og giver det en time i ovnen. Nogle af opskrifterne er med farin og andre med sukker.  Jeg har forsøgt begge dele, for det lyder nemt. Men jeg må indrømme at jeg synes der er meget forskel på en brunede kartoffel tilberedt på den måde og så den klassiske udgave på grillen. Jeg synes ikke at kartoflerne bliver karamelliseret, når man laver dem i ovnen. De bliver ganske rigtigt brune og det er nemt, men jeg får ikke den karamelliseret smag frem, som man gør på panden. Det er selvfølgelig bare min smag 🙂

Glaskartofler vs. friske kartofler.
Her deler vandene sig først. Mange synes glaskartoflerne er nemmest, og det er måske også rigtigt, da man så slipper for at pille kartoflerne. Men jeg synes de bliver sådan helt svampet og smager kunstigt. Jeg synes faktisk slet ikke at de er værd at spise. En ægte kartoffel, der er pillet og stegt i sukker, smager så fantastisk. Hører du til en af dem der ikke har smagt brunet kartofler med friske kartofler, så giv dig selv den oplevelse 😉 Det tror jeg ikke du kommer til at fortryde 🙂

Brunet kartofler er skønne til and, kalkun, flæskesteg, skinke, hamburgerryg osv.

En ting du skal være opmærksom på når du tilbereder brunede kartofler på grillen, er ikke at få for høj undervarme. Din karamel må ikke brænde på, mens du tilbereder kartoflerne.

Opskriften her kan bruges både til almindelig pillet kartofler, samt til kartofler fra glas.

Dejlige kartofler, der er karamelliseret.


Lækre og flotte ser de ud


Her får vi dem til en skøn andesteg

(Visited 62 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *