Du kender det helt sikkert – Der ligger en gang hakket oksekød i fryseren og du gider bare ikke spise spaghetti og kødsauce igen. Hvad kan man ellers bruge hakket oksekød til? Det her er en super idé. En Burgerroulade. Navnet har det fået af mine børn, som bare elsker denne her roulade. Den smager nemlig af burger 😉
Man kan komme lige det fyld i som man kan lide. Det ændre selvfølgelig smagen, men det kan også være spændende. Man kan også lave det som små mini ruller, som jeg har vist på det nederste billede. Det synes mine børn er sjovt 🙂 Jeg indrømmer at det måske er en ret der tager lidt længere tid end kødsauce, men har man lige 10 minutter mere, så er det en fantastisk ret. Vi fik en dejlig salat til. Vi har i øvrigt til 2 dage i denne ret – 4 mennesker.
Hvis du i øvrigt er til at grille, så prøv at kigge på disse to grupper på Facebook. Grillopskrifter og inspiration er en gruppe hvor du ikke kan undgå at blive inspireret. I gruppen bliver der delt skønne opskrifter fra danske og udenlandske bloggere, alle grillfans og delt mange inspirerende videoer. Gruppen er for alle og vi vil rigtig gerne se hvad du griller 🙂 Der er også gruppen Grill Ladies. Som navnet siger er gruppen kun for kvinder og for at blive medlem skal du elske at grille. Der er en fantastisk hjælpsomhed i denne gruppe og der er ofte fokus på tilbehøret – og ikke kun kød.
Burger roulade
Roulade
800 g. kartofler
300 g. gulerødder
1 stort løg
2 æg
1 dl. mel
1/2 dl. mælk
50 g. revet ost
salt og peber
Fyld
700 g. hakket oksekød
1 løg
1 rød peber
1 spsk. Worcestershire sauce
1 spsk. paprika
2 fed hvidløg
200 g. revet ost (eller efter behag)
salt og peber
Skræl kartoflerne og gulerødderne. Derefter rives både kartofler og gulerødder på den grove side af rivejernet. Tryk væsken ud (gøres ved at presse det i hænderne). Kom det derefter i en skål. Hak løget fint og kom det i. Derefter tilsættes æg, mel, ost, salt og peber. Mix det hele godt sammen med hænderne. Beklæd en bageplade med bagepapir og kom kartoffelmassen ud på pladen. Fordel det jævnt over hele pladen. Bag det ca. 20 minutter på grillen ved 180 grader. Det må ikke blive brunt. Tag det af grillen og lad det køle lidt af, mens du blander fyldet.
Rist det hakket oksekød og fint hakket løg godt på en pande på grillen. Tilsæt krydderierne og worcestershire sauce. Kom fint hakket peber i. Bland det hele godt. Lad det køle lidt af.
Kom fyldet på kartoffelpladen. Kom revet ost over og rul hele rouladen sammen. Rul den stramt. Bag rouladen i ca. 20 minutter ved 200 grader. Du kan bage den i ovnen eller på grillen. Hold øje med det. Kartoflerne skal være sprøde. Rouladen skæres forsigtigt i skiver og serveres med salat og en god sauce.
Tip
Prøv at komme sprødstegt bacon i rulle også. Lige inden du ruller den sammen. Mange kalorier, men det smager fantastisk 😉
FruSpinat.dk
Burgerrouladen lavet på grillen
Den ser flot ud men er meget ufotogen 😉
Smasket og fuld af smag 😉
Du kan også lave små mini roulader. Det synes mine børn er lidt sjovere.
.
Hvad gør du når du laver den som mini roulader ??
Hvilken sauce får i til?
Kan man skalere opskriften ned hvis man ikke er så mange , eller vil det ikke gøre bunden ordentlig ? 🙂
Du kan bare lave halv opskrift 🙂 Men selvfølgelig skal bunden så laves i halv størrelse, så den bevarer tykkelsen. Vi får bare en almindelig pizzasauce eller tomatsauce til. Det er smag og behag. Prøv evt. også med en ostesauce 😉
Når jeg laver dem som mini udgaver, tilbereder jeg dem som de store, bare i mindre udgaver. Det plejer at give sig selv, når man går i gang. God fornøjelse.