Store dejlige luftige burgerboller. Hjemmebagte og virkelig lækre. Du kan lave dine helt egne lækre burger. Lige med det du kan lide. Det giver noget helt specielt at bage sine egne burgerboller.
Denne opskrift er også super god til at lave de små sliders boller af. Hvis du kan få fat i Tipo 00 mel, så giver det en ekstra luftig krumme og jeg synes også at det gør lidt godt ved smagen. Men ellers erstatter du bare med almindeligt hvedemel. Du kan i øvrigt købe Tipo 00 i de fleste større butikker efterhånden. Netto har det også ofte. Det er en meltype der er lidt finere i strukturen end vores almindelige hvedemel.
Man kan med fordel bage dobbelt potion. Bollerne kan nemlig sagtens fryses. Så har du altid hjemmebagte burgerboller, til når du lige får lyst til en burger 😉
Burgerboller
-6 stk. (store)
15 g. gær
2 dl lunkent vand
ca. 200 g. Tipo 00 (måske lidt mere) (du kan erstatte med almindeligt hvedemel)
1/2 spsk. sukker
1 spsk. olie
lidt salt
Pynt
sesam
Udblød gæren i vandet. Tilsæt olie, sukker og salt. Rør det godt. Tilsæt derefter hvedemelet til du har en smidig dej, der ikke klæber. Læg dejen i en skål og lad det hæve en time. Del dejen i 6 dele. Form 6 store flade boller. Læg dem på bagepapir drysset med mel. Lad dem hæve i et par timer. Pensl med mælk og drys sesam på. Hvis du bager i ovne, kommer du dem på en bageplade. Bag bollerne ved 220 grader i ca. 10 minutter til de er gyldne.
Hvis du bager dem på grille – Varm pizzastenen op i minimum 15 minutter. Læg bollerne på. Enten direkte (husk godt med mel) eller på bagepapir. Bag bollerne ved ca. 220 grader til de er gyldne (ca. 10 minutter). Husk at du måske skal hæve din bageplade fra risten, for ikke at få for meget undervarme.
FruSpinat.dk