Chilifurtere – god natmad til nytår :)

Hotdogs 2 - mini

Jeg har en del opskrifter liggende til jer med nytårs lækkerier 🙂 Her er det et bud på en lækker natmad. Alt kan tilberedes på forhånd, så du bare skal koge eller grille pølserne. Det er sådan jeg bedst kan lide det – altså at alt er forberedt. Efter kl. 24,00 er jeg nemlig ikke altid heeeelt ædru 😉

De chilifurtere er lavet med nogle yderest lækre og velsmagende pølser fra Jelling naturkød. Det er pølser lavet af oksekød. Det giver lidt ekstra til retten, men er selvfølgelig ikke et must 😉 De har dog en rigtig dejlig smag og mætter meget.

Chilifurtere

Brød 
– 12 stk.

4 dl. lunkent vand
25 g. gær
14 dl. hvedemel
2 tsk. honning
2 spsk. oliven olie
1 tsk. salt

Chilifraiche
500 g creme fraiche 18%
chilipulver
paprika
1/2 dl ketchup

Fyld
12 gode lækre frankfurtere
Salat
agurk
tomat
peberfrugt
rød løg

Udblød gæren i vanden. Tilsæt salt, olie, sukrin og olie. Tilsæt melet. Hold lidt igen. Dejen skal være fast så den kan formes, men må ikke blive for hård. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 times tid.

Del dejen i 12 boller. Rul hver bolle hel fladt ud. Den skal være meget tynd. Mål evt. med en pølse, så det passer sammen i størrelsen. Læg brødene 2 og 2 på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl dem med et tyndt lag olivenolie og bag dem i en 220 grader varm ovn (varmluft) i ca. 5 minutter. De må ikke blive for mørke. De skal være gennembagte men ikke hårde.

Smag creme fraiche med ketchup og krydderier.

Inden servering, grilles pølserne eller de kan koges. Sidst nævnte gøres ved at koge en gryde vand. Låg pølserne i det kogende vand. Giv et hurtigt opkog og fjern gryden fra det varme blus. Lad pølserne ligge i det varme vand i ca. 15 minutter. Hvis brødene laves på forhånd kan de varmes i en 200 grader varm ovn.  Husk at lægge vådt bagepapir over dem. De kan også varmes på grillen.

 

Hotdogs - mini

(Visited 155 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *