Ciabattaboller uden mel – LCHF

Ciabattaboller 2Nogle gange finder jeg opskrifter på andre blogs som ser så gode ud, at jeg må prøve dem. Det var tilfældet med disse. Jeg lavede dem og de var som sådan ok. Jeg synes dog at de er alt for luftige og så blev de seje i bunden. Sådan en lidt mærkelig konsistens. Så den opskrift måtte jeg da forsøge at forbedre 😉 Det er jo altid nemt at forbedre opskrifter. Ganske utaknemligt for ophavsmanden (kvinden), men det går jo nok.

Jeg har prøvet nogle forskellige udgaver. Flere er gået galt eller smagt mærkeligt. Men denne udgave er helt fantastisk. De smager fuldstændigt som Lidl´s proteinboller – bare uden kerner. De har lidt krumme og en lækker sej skorpe. Derfor tillader jeg mig at kalde dem for Ciabattaboller 😉

Det er en lidt underlig dej og fremgangsmåde. Man tænker at det her bliver da bestemt ikke til boller, men det går det altså 😉 I må prøve dem 🙂 Og for en gangs skyld så er det boller der ikke er æggede i det.

Jeg har brugt bollerne som burgerboller (I får snart en opskrift på den lækreste burger). Et kæmpe hit. Det er de bedste PCOvenlige boller jeg har fået – nogensinde 😉 Jeg vil lige gøre opmærksom på, at da der ikke er brugt fedtreduceret mandelmel i disse boller, så er der rigtig mange kcal i bollerne. Jeg har forsøgt med fedtreduceret mandelmel, men det lykkes ikke. Du kan se energiberegningen under opskriften. Spiser du LCHF er det ikke et problem, men man skal være opmærksom hvis man spiser andre kosttyper 😉

Bollerne herunder er de oprindelige fra Texie. Som jeg mener er seje i bunden og for luftige. Men en kæmpe inspiration og god bageteknik opfindelse 🙂

Ciabattaboller

 

(Visited 1.034 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *