Ekstra crispy kartofler – verdens bedste kartofler


Nok de bedste og mest sprøde kartofler jeg nogensinde har spist. Wow, hvor er de gode. Det var et trick jeg læste om på nettet og som jeg ikke helt troede på. Men den er god nok. Man får de mest sprøde kartofler, man kan drømme om. MUUUUUUMS.

Tricket er ganske enkelt bagepulver. Det er noget med at ændre ph-værdien i kogevandet og så bliver det så teknisks at jeg står af 😉 Du må google, hvis du vil vide mere om det, og hvordan det teknisk virker. Men det virker 🙂 Jeg skal have leget noget mere med krydderier og former på kartoflerne.

Jeg var godt nok i tvivl mange gange under forsøget, for man starter med at koge sine kartoffelstykker. Kartoflerne bliver helt ødelagt i overfladen og ser helt udkogte ud, når de har kogt i de 10 minutter. Jeg tænkte at de var helt ødelagt. Men det skal se sådanne ud. Det er kun overfladen der er “ødelagt”. Kartoflerne er stadigvæk faste inden i.  Jeg lover dig de bliver sprøde, hvis du følger opskriften. Og ikke sådan semi sprøde. Nej, vi snakker om at de bliver fuldstændig knasende sprøde 😉 Børnene var total vilde med dem og det var vi voksne faktisk også. Vi fik ristede grøntsager, en god bøf og hjemmelavet bearnaise til – og sikke et fest måltid 🙂

Desværre er det svært at tage billeder af disse kartofler, hvor man virkelig kan se hvor gode de er. Der må I stole på mig 😉 Og så må jeg huske at optage en video næste gang (med lyd), så I kan se det;) Kartoflerne er helt knasende sprøde, gyldne og er nærmest luftige indeni. De smager så godt at englene synger og man bare nyder hver en mundfuld. Så skal du ikke prøve verdens bedste kartofler? Det geniale navn til retten er selvfølgelig noget min datter kalder dem 🙂

 

Husk du kan følge mig på
Facebook og på Instagram.

 

Her er de så – de flotte gyldne, ekstra crispy kartofler.

(Visited 51.121 times, 1 visits today)

3 thoughts on “Ekstra crispy kartofler – verdens bedste kartofler

  1. Mums nogle lækre kartofler, tak for opskriften! Tror du at man kan koge dem om formiddagen, og så gemme dem i køleskabet til om aftenen til bagning i ovnen?

    1. Selv tak 🙂 Ja, det tænker jeg godt at man kan. Jeg har dog kun prøvet at koge mine et par timer før, de skulle i ovnen. Der lod jeg dem bare stå på køkkenbordet i gryden. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *