Fastelavn

DSCN8301 - Kopi - KopiI fredags var det fastelavn i børnehaven:-) Begge børn går jo stadigvæk i børnehave, så det var en meget stor fest dag:-) Laura var frisk kl. 5 og SÅ klar. Nicolai var lidt forvirret over det hele og ville slet ikke i børnehave;-)

Nicolai´s store ønske var at være prinsesse. Hmmmm, ok den havde jeg godt nok svært ved. Min dreng i en lysrød kjole, smykker osv. Men han ville ikke give sig – PRINSESSE. Jeg tænkte meget frem og til bage i flere dage. Han render altid rundt med balletskørt eller prinsessekjole både herhjemme og i børnehaven. Det har jeg det sådan set  ok med. Jeg vil ikke gøre ham forkert og ved at mange andre drenge  har lignende faser. Men på en eller anden måde var det bare så grænseoverskridende for mig at give ham det på som tøj og sende ham ud af døren med det på.

Heldigvis fik jeg en god idé af en anden. Lave en sej sørøverprinsesse. Så knægten fik en sort nederdel på af Laura´s, sort bluse, røde piratbukser, rødt tørklæde om maven og sejt overskæg. Han var lykkelig og de andre drenge synes at han var så sej. Det blev endda også til blå neglelak, øjenskygge og perlekæder. Han var så stolt.

DSCN8299 - Kopi - Kopi

 

Laura´s store drøm var at være brud. Da jeg ikke er tilhænger af dyre færdigkøbte kostumer, så måtte jeg selv i gang. Jeg købte en billig lang hvid nederdel (til voksne), syede den lidt ind og satte en strop i (til over hovedet). Så var det den fineste kjole. Jeg syede et slør af et gammelt gardin og satte det fast på et hårspænde.  Hun lavede selv en flot halskæde der passede til og fik et flot klistermærke i panden.Det var lige det Laura drømte om og hun strålede som en sol. De andre piger var over hende så snart vi kom ind i børnehaven. De måtte bare rører ved sløret og bære det for hende:-)DSCN8290 - Kopi - Kopi

Og så vil jeg gerne slå et slag for hjemmelavet kostumer. Det er så meget mere sjovt end at købe det hele færdigt. Det er hyggeligt at lave sammen med børnene og det giver super kreative løsninger. Hørte også om en børnehave hvor de valgte et tema. I den omtalte børnehave var det havet der var årets tema. Og hold da op nogle sjove løsninger der kom til det:-)

Jeg kan også huske da jeg var barn. Der kunne man ikke købte kostumer færdigt – eller jo det kunne man, med det var meget dyrt, så det gjorde man ikke. Det var så flotte og sjove ting folk kom udklædt som. Mælkekarton, Fjernsyn, Fe, vagabond, punker, tandpastatube osv. Personligt synes jeg at glansen går af fastelavn, når man bare drejer forbi en butik og køber noget færdigt. Jeg var bange for at børnene ville blive kigget mærkeligt på, da de havde hjemmelavet kostumer på, men tvært imod. De andre børn synes at det var så sejt:-))

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *