Flæskesteg, klassisk tilberedning og tips til sprøde svær

Flæskesteg kan laves på rigtig mange spændende måder. I det her indlæg får du tips til hvordan du får sprøde svær, samt en opskrift på en god klassisk flæskesteg. Der både kan laves i ovnen og på grillen.

Det spiller en stor rolle, hvis man vælger at servere flæskesteg til juleaften, for julemiddagen skal være ekstra lækker. Jeg laver altid en prøve steg i december, så jeg er helt sikker på hvordan kødet opføre sig og at jeg har helt styr på det. Det gør jeg i øvrigt også hvis vi skal have and, gås eller kalkun 😉 Jeg køber steg af en god kvalitet. De billige fra supermarked er fine i hverdagen, men juleaften skal det være sådan ekstra lækkert og ekstra mørt. Så den dag går jeg til den lokale slagter. Men opskriften her kan bruges på alle typer flæskestege 🙂 Husk ikke at være bange for fedt, når du vælger din steg. Fedt er godt her. Det giver smag og saft til stegen og kan altid skæres fra.

Opskriften jeg her lægger op kræver stegetermometer. Det er altså en genial opfindelse. Man er sikker på at stegen bliver perfekt. Jeg vil gerne have min flæskesteg gennemstegt, men absolut ikke tør. Derfor lader jeg stegen hvile før jeg servere den. Og lader den stige et par grader i temperatur, mens den hviler færdigt. Det vil sige at jeg faktisk tager den ud af ovnen eller af grillen, før den er helt færdigt. Det giver en virkelig god steg 🙂 Men det kan du læse i opskriften 🙂

Jeg har lavet mange udgaver af flæskesteg og hvis du vil lave andre udgaver så kan du evt. prøve disse – Flæskesteg med æblefyld, Fyldt flæskesteg, og Flæskesteg lavet på rotisserie.

Hvis du står for julemiddag, så har du måske brug for hjælp til at lave nogle af de andre dejlige ting, som vi spiser til flæskestegen 🙂 Jeg synes det smager skønt at lave sine egen rødkål og ikke mindst de brunede kartofler.

 

Sprøde svær

Så er der det med sværene. Mange klager over at de ikke kan lave sprøde svære. Der findes ufattelig mange råd, men jeg må indrømme, at det altid lykkes for mig, hvis jeg gør som i opskriften. Det er aldrig gået galt.

  • Rids sværen efter. Skær dem helt igennem (slagteren misser ofte enderne), skær ikke igennem til kødet
  • Godt med salt, der lige får lov til at trække et par timer inden, stegen kommer på grillen.
  • Giv stegen godt med varme de sidste 20-30 minutter – husk at fjerne bakken under, så der ingen væske er i ovnen eller grillen

 

Kan du lide opskriften?
Så husk at du kan følge mig på
Facebook og på Instagram.

 

Den rå steg med stege termometer Her lavet på grillen, men det kunne lige så vel
være i ovnen 🙂

Den færdige steg er et smukt syn 😉

Flot og saftig. Kødet er perfekt og sværene er sprøde.
Man kan også lave ekstra flæskesvær selv. Det er nemt, lækkert – og ikke mindst et kæmpe hit til
f.eks en julefrokost eller julemiddag.

Billede af  Flæskesteg med æblefyld som vises her som inspiration 🙂

Her er den Fyldt flæskesteg, det laver jeg ofte om sommeren.

Flæskesteg lavet efter denne opskrift i indlægget, men med lidt utraditionelt tilbehør, nemlig grillet grøntsager.

Der er også Flæskesteg lavet på rotisserie.

(Visited 1.495 times, 1 visits today)

2 thoughts on “Flæskesteg, klassisk tilberedning og tips til sprøde svær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *