Forslag til nytårsmenuen – og godt nytår

cheers-1443534Lige her på et hængende hår, får du en masse inspiration til din nytårsmen 🙂 Jeg elsker nytårsaften. Elsker at nusse i køkkenet og forkæle mine gæster. Bedst af alt er jeg vil med at lave en masse forskellige Kanapeer, som vi kan sidde og nippe til 🙂 Kanapeer, vin og gode venner. Så behøver jeg ikke mere den aften 🙂

Du får forslag til menu her under. Meget af det kan laves i køkkenet og på grillen. Det bestemmer du selv 🙂 Da jeg har mange forslag og idéer til kanapeer får du lige en liste her

Ristet rugbrød skåret i små stykker med et stykke godt pølse på
Emmentaler i en lille firkant med et stykke lækker spegepølse ovenpå. Sat på spyd.
Et stykke lækker ost i firkant med en cherrytomat på toppen. Sat på spyd.
Lille salatblad fyldt med tun, rå rødløg og agurk. Dressing af creme fraiche og dild.
Lille salatblad fyldt med kyllingesalat (kylling, asparges, løg – rørt med creme fraiche)
Små frikadeller med en syltet (sukkerfri) agurk på toppen og sat på spyd.
Bladselleri smurt med smøreost og toppet med spegeskinke.
Salatblad med røræg og røget laks.
Små champignons fyldt med f.eks flødeost
Ristet rugbrød i små stykker med paté
Halve æg fyldt med dressing og rejer
Små grøntsagsruller med rejer viklet i rispapir
Kylling godt krydderet og sat på spyd
Små spyd med rejer

Og der er mange andre idéer 😉

Håber du finder lidt inspiration i dette indlæg og finder lige det du kan lide. Der er forslag til kanapeer, hovedretter, desserter og ikke mindst kransekagen 😉

Og så er der vist kun tilbage at tænke lidt over det gamle år 🙂 Jeg må indrømme at jeg ikke har noget imod at forlade 2015. Det har været et rigtig møg år for mit vedkomne. Fyldt med al for meget sygdom og mange andre elendigheder. Ikke mindst har 4 diskusprolapser fyldt i min hverdag. De har gjort mine kroniske smerter endnu værre og det har krævet meget behandling og træning. Med glæde kan jeg dog konstaterer at de (diskusprolapserne) er gået nogenlunde i orden nu og mit liv er på en rimelig stationær vej 🙂  Hvis jeg skal se lidt optimistisk på det, så blev det også året hvor jeg har fået vished om min krop. Det har været svært at sluge og  har ud over PCO og fibromyalgi (som jeg kendte til i forvejen), fået 3 nye diagnoser. Diagnoser kan jeg bruge til at forstå min krop og det er jeg faktisk glad for.

Heldigvis er året endt med flere gode dejlige nyheder og  jeg glæder mig derfor til at hoppe ind i det nye år og lægge det gamle år fra mig. Jeg er sikker på at 2016 bliver fantastisk og jeg glæder mig virkelig 🙂 Jeg har mine skønne børn, min dejlige mand og hans familie. Jeg har også dejlige venner og ikke mindst genfundne fantastiske familiemedlemmer, som jeg bare elsker at være i selskab med 🙂 Så 2016 kan kun blive godt 🙂

Jeg ønsker jer alle et helt fantastisk nytår og tak fordi I læser med 🙂

og så nåede vi frem til alle de dejlige menu forslag 🙂

 

laksekanapee -mini

De her lækre laksekanapeer skal selvfølgelig på menuen 🙂

Varmrøget laks 3

De her er bare for lækre. Man kan jo købe sig til fisken – eller røge den selv 😉 Varmrøget laks på æggebund

Kanapeer med pølser 6 -mini

Et bud der er lidt utraditionelt er Kanapeer med pølser

Kyllingebomber 2

Kyllingebomber – til dig der vil tilberede på grillen 😉

Broccolisnack

Spicy grillet broccoli kunne også være et bud

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 13 -mini

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce er nok en af mine favoritter. Alt kan times i forvejen og er nemt at gå til når gæsterne kommer 🙂

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser 16

Urterullet oksemørbrad med kartoffelroser og portvinssauce er også et fantastisk bud

DSCN2578 - Kopi 1

En lidt mere rustik, men yderest velsmagende ret kunne være Okseculotte med kartoffel ring og rørhatte sauce

Dyrefilet 3

Hvis vi skal væk fra oksekødet så ville denne udgave kunne friste mig 😉 Røget dyrefilet med palmekål og rødvissvampesauce Den er nok mest til grillfolket, da den jo skal røges 😉

Lammemørbrad

Lammemørbrad kunne også være et godt bud – selvom det er meget dyrt, så er det bestemt det værd 🙂 Lammemørbrad med blomkålsmos, babyasparges og flødesauce

DSCN7745

Hjemmelavet is er altid at finde her i huset på en nytårsaften. Vi elsker det 🙂 Beklager lidt for billedet her, men jeg havde nok fået en tår over tørsten da billedet blev taget 😉

MGP dessert

Et andet bud kunne være citronfromage med jordbær/rabarber grød. Det er en frisk og lækker dessert.

Hotdogs 2 - mini

Natmad er der også mange der er glade for 😉 Et bud kunne være de her lækre chilifurtere. Eller en helt almindelig hotdog, som bliver peppet op med baconjam – det ville glæde enhver 😉

pizzadogs

Eller  hvad med de lækre pizzadogs? De bringer lykke

baconsnack 1

Baconsnack vil helt sikkert også være et hit 😉

Sliders 3

Mit sidste bud til natmaden er små lækre sliders 🙂

 

(Visited 147 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *