Forslag til Nytårsmenuen

Jeg elsker nytår. Elsker at kræse for mine gæste og jeg elsker at lave 1000 små retter, som man bare kan nippe i og nyde. Sådan smage lidt af det hele. Jeg laver altid helt vildt mange startes, for det er nok det jeg bedst kan lide. Måske sådan 8-10 forskellige slags 🙂

Som hovedret, er jeg som regel tilbøjelig til at vælge en form for oksekød. Ganske enkelt fordi det er det jeg helst selv vil have 😉 Og så er der en anledning til at købe noget rigtig godt kød. Sådanne noget kød der koster lidt ekstra og som er af en fantastisk kvalitet. I år skal vi have oksemørbrad af den bedste kvalitet (John Stone fra Jellinge Naturkød). Jeg elsker det simpelthen. Hvordan jeg lige tilbereder det og med hvilket tilbehør, har jeg ikke bestemt endnu.

Til dessert står den altid på is. Jeg er nemlig selv vild med en lækker vaniljeis med chokolade. Sådan en hjemmelavet udgave, som bare ryger direkte på sodebenene 😉 Guf det er godt.

Og så er klokken vist også ved at være tolv og vi skal finde kransekage og champagne frem 🙂

Måske kan du bruge nogle af mine forslag? Jeg bliver i hvert et fald helt sulten når jeg kigger indlægget igennem 😉

Forslag til Starters

Varmrøget laks 3

Min absolut favorit til en lille forret er denne – varmrøget laks på æggebund

laksekanapee -mini

Disse  lækre lakse kanapeer er også fantastiske.

kanapeer-med-krydret-and-kopi-mini

Hvis du har en rest andesteg tilbage, så prøv disse Kanapeer med krydret and.

Tortilla

Spansk tortilla synes jeg er virkelig en lækker ting at spise. Det ser måske simpelt ud, men det smager jo godt 🙂

Tapas 1 - kopi mini

Man kunne også lave en tapas, med alverdens lækkerier på 😉 Du kan hente lidt inspiration til let tapas her.

Grillet snacks 2 - Kopi med navn

Vil du grille det hele så prøv med disse lækkerier – grillet mix snacks

Forslag til hovedret

Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce 13 -mini

Noget af det lækreste kød er jo Oksemørbrad. Her er det Oksemørbrad med rodfrugtstoppe og brombærsauce

hoejreb-med-parmesankartofler-og-laekre-svampe-3-kopi-mini

Du kan også prøve en Dry agede højrebssteg med parmesan kartofler og lækre svampe (og tro mig, de svampe er fantastiske)

dry-agede-tomahawk-med-oelbagte-kartofler-8-kopi-mini

Hvis I ikke er så mange, så er denne fantastisk Dry agede Tomahawk/cote de boeuf virkelig at anbefale. En god stor en af slagsen rækker til to 😉

DSCN2578 - Kopi 1

Okseculotte er jo også en mulighed. Et lidt billigere stykke kød, men det bliver det slet ikke dårligere af. Her en udgave med kartoffel ring og rørhattesauce.Dyrefilet 3

Du kan også gå en helt anden vej. Som f.eks denne røget dyrefilet med palmekål. Det er noget blæret at sætte på bordet til gæsterne 😉

Forslag til den søde afslutning

Skumfyldte pandekager med grillet netariner 3 - Kopi mini

Pandekager er altid godt. Det her er en nem og hurtig dessert, der bare smager godt. Skumfyldte pandekager med grillet nektariner.

DSCN7745

Is er jo også en mulighed. Her er det fra en nytårsaften for et par år siden 😉 Chokolade is.

MGP dessert

En gammel klassiker er jo en dejlig citronfromage. Her med jordbær/rabarbergrød.

 

 

(Visited 26 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *