Franskbrød – uden mel og sukker. Glutenfrit

Mange mennesker spiser af en eller anden grund ikke hvedemel (og andre melsorter), og sukker. Jeg har også perioder hvor jeg ikke spiser det. Jeg burde undvære det 100% i min kost, men det er ikke altid lige nemt 😉 Og nogle perioder reagere jeg mere på det, end i andre perioder. Det korte af det lange er, at i de perioder hvor jeg undgår mel, så er det med brød en udfordring 😉 Derfor har jeg udviklet dette lækre og virkelig dejlige franskbrød.

Jeg synes det er et rigtig skønt brød. Det er luftigt og minder om et godt hjemmebagt franskbrød (hvilket det jo også er). Faktisk smager det også rigtig godt ristet, så tænker jeg må lave et toastbrød, men det skal jeg nok vende tilbage med, hvis det lykkes 😉 Det her brød smager skønt med ost og skinke på. Eller hvis man ikke lige tænker på proteinet, så med smør og Nutella (sukkerfri selvfølgelig)  😉 Alt i alt et rigtig godt weekend brød 🙂

Man må jo bare ikke forvente et almindeligt hvedebrød. Hverken i smag eller krumme.  Men et brød der kommer tæt på og nok det bedste Low Carb brød jeg har smagt 😉

Kan du lide at grille, så kig forbi bloggen Grillvenner.dk
En stor blog, fyldt med inspiration til at grille hele året rundt 🙂

Brødet før det er bagt

Det færdige brød

Med en dejlig luftig krumme. Mums, det er godt.

 

.

(Visited 5.144 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Franskbrød – uden mel og sukker. Glutenfrit

 1. Ser lækkert ud!
  Bliver det ligeså godt hvis man ikke har varmluft? Og kan man evt. Putte det i en form så det er nemmere at holde styr på?

 2. Hej
  Har du prøvet at erstatte pofiber med anden mel, fx teff mel?
  Jeg leder efter lchf brød og dette kunne måske blive det med teff i stedet for pofiber.

  1. Nej Det har jeg faktisk ikke 🙂 For mig fungere pofiberne rigtig godt. Der er billige og nemme at få fat i.
   Jeg er ikke helt sikker på at teffmel er LCHF? Det er jo græsfrø og jeg ved ikke hvordan det påvirker blodsukkeret 🙂 Kan læse at det er glutenfri, men det er jo ikke dermed sikkert at det ikke påvirker blodsukkeret.

   Kender det faktisk kun fra de Etiopiske Injera og fra Etiopien. Og lad mig sige det er ikke lige mig. Smagen er ikke så lækker og det giver et svampet gråt resultat. Ved at man nu kan få det i DK. Kan ikke lige forestille mig det i dette brød. Men hvis du afprøver, så giv endelig lige en melding 🙂

   Det er egentlig lidt sjovt med Teffmel. Da vi adopteret vores ældste fra Etiopien, havde vi prøvet at få fat i Teffmel og det har helt umuligt i dk. Vi måtte have nogen til at købe det hjem fra Etiopien 🙂 Så det er dejligt at se at det i dag kan købes i DK 🙂

  1. Øv, da også. Det er sådan at man kan bruge rigtig mange forskellige ingredienser. Hvis man ønsker det resultat, som jeg har fået, så er det med de ingredienser, som står i opskriften.
   Hvis man skifter ud, hvilket man helt sikkert kan, så ændre det smag og resultat. Om det bliver godt er svært at forudse, så det er bare at prøve 🙂 Den største udfordring i at skive meltyper, er at de suger forskelligt. 1 dl. mandelmel, svare ikke til 1 dl. majsmel. De skal have forskellige mængder vand.
   Jeg har desværre ikke prøvet at bage brødet med majsmel, så det er en spændende leg du selv må ud i. Giv endelig melding tilbage, hvis du finder en god blanding 🙂 God fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *