Frikadeller med karrysauce

En lidt sjov ny måde at lave frikadeller på. De bliver kuglerunde og sjove. Der er en god stegeskorpe på dem og de bliver flotte ens. Det tager dog lidt ekstra tid, end at bare lave dem almindeligt 😉 Men engang imellem har man lige lidt ekstra tid. Vi fik en lækker karrysauce til og det blev et skønt måltid mad 🙂

Engang imellem skal der bare meget lidt til at frisk hverdagsmaden op. Da disse frikadeller kom på bordet, bragte de lykke og børnene guffede løs. Hvis det havde været normale delle, så havde de brokket sig over, at vi nu skulle have det igen 😉 Der skal meget lidt til at gøre et måltid mad spændende. Så i øvrigt en mor der havde formet frikadellerne som hjerter. Det er også afprøvet og var også et hit. Men da de skal formes i hånden, tog det sin tid 😉 Men en super skøn tanke – i sær til madpakke frikadeller.

Frikadellerne er ikke helt klassiske. Der er revet gulerødder og havregryn i. For at tilsætte lidt fibre og lidt skjult grønt 😉 Men egentlig også fordi jeg godt kan lide dem sådan. Tror kun at jeg laver helt klassiske frikadeller til f.eks julefrokost 🙂 Der er jo også det med kødet. Hvilket slags kød bruger man til rigtige frikadeller? Det kan diskuteres meget. Jeg har lært af min mormor, at ægte klassiske frikadeller laves af hakket svinekød og kalvekød. Og det smager også lækkert 🙂 I dagligdagen bruger jeg bare hvad jeg nu har i fryseren. Det er ofte rent hakket svinekød. Hakket oksekød bliver alt for hårdt, så det bruger jeg aldrig. Jeg bruger endda også hakket kylling til denne opskrift engang imellem, men det er vi ikke super glade for. Synes det er kedeligt i smag og konsistens. Så enten hakket svine- og kalvekød eller rent hakket svinekød. Det er det, jeg bruger 🙂

I næste uge får I i øvrigt en spændende opskrift på frikadeller. Jeg lover jer – den vil I ikke gå glip af 🙂

Husk du kan følge Fru Spinat på Facebook.
Så får du besked hver gang der bliver postet nye lækre opskrifter

 

 

Varm panden op og hæld olie i hullerne. Kom farsen i

Færdige deller, pyntet med lidt grønt fra urtehaven

 

Pludselig er frikadeller en smuk oplevelse 😉

Her serveret med karrysauce, ris og en lækker salat med æbler og avokado.

 

(Visited 150 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *