Nem og hurtig mad – det er rart engang imellem. Hverdagsmad når det er bedst 😉 Selvfølgelig lavet på grillen. Faktisk synes jeg at vi her i huset spiser for lidt and. Det smager altid så godt, men af en eller anden grund, så laver jeg det bare ikke så ofte. Det må der jo laves om på 😉
Denne udgave er langt fra julens andesteg. Det gør det jo ikke nødvendigvis dårligere, men bare noget helt andet. Bønnefritterne er lækre og er tilbagevendende tilbehør efter jeg opdagede dem for en del år siden efterhånden. De bliver lavet i ovnen eller på grillen (enten i rundtossen eller på en grøntsags bakke).
Og så er jeg bare stadigvæk vild med mit nye udekøkken (Dangrill). Det er skønt at kunne tilberede al maden ude, så jeg ikke skal rende frem og tilbage hele tiden 😉
Grillet and med bønnefritter
2 stk. andebryst
salt og peber
Bønnefritter
500 g. bønner (her grønne og gule)
2 spsk. olie
salt
Ærtedip
250 g. ærter
1/2 dl. vand
2 fed hvidløg
en stor håndfuld persille
salt og peber
1 spsk. olie (f.eks kokosolie)
Rids skindet på andebrysterne. Gnid dem med salt og peber. Kom dem på en varm stegpande med skindsiden nedad. Steg dem i ca. 12 minutter til skindet er gyldent og sprød. Vend dem om og steg dem videre i ca. 6 minutter. Tag dem af grillen og lad dem hvile i 10 minutter før de skæres ud.
Bønnerne (må gerne være frosne) vendes i olie og salt. Komme på en grøntsags bakke og grilles til de er gyldne og sprøde.
Alle ingredienserne til ærtedippen kommes i en gryde og koges i ca. 5 minutter. Blendes til en fin ensartet dip.