Lækker saftig grillet lammekølle, med klassiske flødekartofler til. En super perfekt middag her til påsken. Her er det en udbenet lammekølle, hvilket jeg synes er ganske rart. Man kan lave lidt flottere skiver 🙂 Smager er virkelig lækker og kødet var mørt. Lammekøllen valgte jeg, at give forholdsvis lang tid ved svag varme.
Det er dog en ret der er svær at tage billeder af. Man kan ikke få de her total smukke billeder, da det er en rustik ret. Egentlig skal den bare spises blandt gode venner. Bedst ved at man bare sætter fadene på bordet og folk langer til sig direkte fra fadene. Som man gør i mange andre lande. Men det er selvfølgelig tilladt at bruge sin egen tallerken, kniv og gaffel, som vi gør i dk 😉
Jeg håber på dejligt vejr her i påsken. Familien er hjemme og det ville være skønt, at kunne komme ud i skoven eller ned til fjorden. Der skal nok også kigges lidt på haven 🙂 Synes ukrudtet står højt allerede 🙂
God weekend 🙂
Grillet lammekølle med rodfrugter
og flødekartofler
Lammekølle
1 udbenet lammekølle (min var på 1485 g.)
10 fed hvidløg
1 stilk rosmarin
salt og peber
1 kg. blandede rodfrugter
oliven olie
Flødekartofler
1,5 kg. kartofler
1 løg
salt og peber
evt. herbes de Provence (jeg bruger ca. 1 tsk.)
1/2 liter piskefløde
Lammekølle
Rens rodfrugterne og skær dem i grove stykker. Kom dem i en frysepose og kom lidt salt og olie i posen. Vend den godt rund.
Puds kødet af for sener, hvis det behøves. Spæk (lav en lomme i kødet med en kniv og stik hvidløg ned) med hvidløg og rosmarin. Fordel det godt i stegen. Jo, flere steder du stikker hvidløg ned, jo bedre bliver stegen. Gnid med salt, peber og olie. Kom rodfrugterne i et ovnfast fad og læg lammekøllen over. Fadet kommes på grillen i ca. 3 timer ved 160 grader. Jeg brugte mit meater termometer og satte temperaturen på 60 gader. Der tog jeg stegen af. Men den hvilede steg den til 65 grader og var i mine øjne perfekt. Lige let rosa.
Flødekartofler
Skræl kartoflerne og skær dem i helt tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern. Skær også løget ud. Læg kartoflerne lagvis med krydderierne og løget, i et ovnfast fad (eller som jeg – en smedejernspande). Hæld fløden over og bag kartoflerne på grillen i ca. 1 time ved og 15 minutter ved 160 grader
FruSpinat.dk
En flot og lækker lammekølle
Klar til en tur på grillen
Færdig 🙂
Så lækkert blev det
Bare hvis du er i tvivl – det blev virkelig lækkert 😉