Gyros steg er en lidt anden måde at lave Gyros på. Jeg synes faktisk at den er nemmer end at sætte det på spyd, og så får man også lidt mere smag med i form af løg og feta. Det har var helt vild lækkert og jeg skal snart lave det igen 🙂 Det var også lidt sjovt at lave.
Vi fik en dejlig græsk salat til og tzatziki til. Lækkert, lækkert, lækkert 🙂 Og så tror jeg faktisk at jeg stopper min græske kulinariske rejse for denne gang 😉 Men det vare nok ikke længe 😉
Gyros steg
1/2 nakkefilet eller 1 kg. nakkekoteletter
1 dl. yogurt
1/2 dl. olieven olie
1 tsk. salt
1 spsk. gyros krydderi
1 stor løg
200 g feta (gerne fårefeta)
Bland yogurt, oliven olie, salt og krydderier sammen. Skær nakkefilet i tynde skiver og læg skiverne i et fad. Hæld marinaden over og masser det godt ind i kødet. Lad kødet trække natten over i køleskabet. Skær løget i tynde halve skiver. Læg 6 lange stykker kødsnor i en brødform (se billede). Læg et lag kød. Kom smuldret feta og løgskiver i formen og så et lag kød igen. Gentag til der ikke er mere kød, feta og løg 🙂 Bind snorene godt fast rundt om kødet. Vend stegen ud af formen på grillen og grill den i ca. 2 timer ved 150 grader. Skru evt. op for varmen til sidst så stegen bliver godt brun. Tag snorene af stegen og skær forsigtigt skiver af stegen.
Kom kødet i dejlige græske brød, sandwich, pita eller hvad du har lyst til. Men stegen her er også meget velegnet til Tzatziki og græsk salat. Se evt. her hvordan du kan lave de ægte græske brød der er stegt i olie, fyldt med gyros, tzatziki, agurk, tomat, løg og pomme frites.
Læg 6 snore som vist på billedet.
Læg et lag kød, lidt løg og lidt feta
Fortsæt med at lægge lag i formen, indtil der ikke er mere fyld og kød.
Bind snorene – ikke for stramt, men så det holder sammen på stegen. Vend stegen ud af formen på grillen.
Grill stegen ca. 2 timer ved 150 grader
Skær stegen i tykke skiver og server med lækkert tilbehør som tzasiki og græsk salat.