Fisk er godt og noget vi med glæde nyder her i huset. Især når det er rigtig god fisk, som her, hvor jeg har fået fingre i et par havtaske fileter. Det er super lækker fisk. Her er den lavet helt klassisk, så man rigtig kan smage fisken. Vi fik en smuk og smagfuld asparges sauce til. Måske ikke lige årstiden til de grønne skud, men det går nok alligevel 😉
Jeg ville ønske at fisk var noget billigere, for jeg ville så gerne spise mere af det. Men når man er 4 der skal blive mætte, skal der altså en del fisk på bordet. Jeg laver ofte sådanne noget som tundeller, tunmousse, sildefilet, fiskefrikadeller osv. Altså billige fiskeretter (forholdsvis), men jeg ville elske at spise mere hel fisk 🙂 Gå til fiskehandleren og købe spændende fiskefileter af alle mulige fisketyper. Eller hele fisk med ben og det hele 🙂 Mærkeligt at fisk skal være så dyrt, når vi har så meget hav 😉
Havtaske filet med asparges
-2 personer
2 stk. havtaske filet
lidt olie og lidt smør
salt og peber
1 bundt asparges
1/2 liter fiske bouillon
1 dl. piskefløde
saften af 1/2 citron
salt og peber
evt. maizena.
Skyl aspargesene og knæk bunden af. Kom bundstykkerne op i en gryde og tilsæt bouillon. Lad det koge i 20 minutter. Skær alle hovederne af aspargesene og kom dem i en lille skål til senere brug. Skær resten af aspargesene i små stykker. Si bouillonen og smid bundstykkerne fra aspargesene ud. Tilsæt piskefløde og citron til bouillonen. Kom aspargesstykkerne i og lad det simre i ca. 5 minutter. Smag suppen til. Ønsker du en tykkere suppe, kan du jævne den med lidt maizena. Kom aspargeshovederne i lige inden servering.
Steg fisken på en pande med lidt olie og lidt smør. Fisken skal have ca. 4 minutter på hver side.
FruSpinat.dk
Havtaske når det er bedst. En fantastisk fisk at spise 🙂
Fisken før den blev stegt.