Hjemmelavet sukkerfri marcipan

marcipanJulen kræver marcipan, ellers er det altså ikke jul.  Her er et par bud på hvordan du kan lave din egen lækre marcipan, helt uden sukker. Du finder også en opskrift på dejlig hjemmelavet sukkerfri nougat lige her. Begge dele – altså marcipan og nougat er utrolig nemme at lave. Og det smager så meget bedre end det man køber 🙂

Marcipanen med yaconsirup bliver en mørk marcipan, da den tager farve efter siruppen. Men den smager helt fantastisk 🙂

Marcipan
200 g mandler – uden skal (så bliver den mere sød og lys)
1 pasteuriseret æggehvide
1 dl sukrin flormelis
mandelessens efter smag

Blend mandlerne i en foodprocessor, og bland resten af tingene i. Massen rulles til en pølse og lægges i køleskabet. Det kan sagtens holde sig nogle dage.

 

Marcipan med yaconsirup
2 dl. mandelmel (Funktionel mad)
1 spsk. æggehvide (pasteuriseret)
1 spsk. yaconsirup
mandelessens efter smag

Bland alle ingredienserne sammen. Lad masse trække i ti minutter, så melet kan suge væden. Denne kan også holde sig flere dag i køleskabet.

 

 

(Visited 209 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *