Det her er en nem gryderet der bare passer sig selv. Det kan godt betale sig at lave den til to dage;-). Børnene kan lide den her i huset. Især i luksus versionen, hvor man kan tilsætte cocktailpølser;-)
Jeg synes engang imellem at hverdagsmad kan være lidt besværligt. Hele familien er trætte og overskud er der bare ikke meget af. Derfor er det ofte et valg her i huset at lave noget nemt. Noget der passer sig selv, mens man ordner 1000 andre ting, eller hygger med børnene. Denne ret giver god mulighed for evt. at tage de små med i køkkenet og lave salat, men retten bliver færdig.
Hverdagsgryde.
-4 personer
600 g. hakket svinekød 6%
100 g. bacon
1 løg
200 g. gulerødder
200 g. champignons
2 spsk. olie
1 dåse hakket tomater
2 dl. brune ris
1 terning svinebouillon
salt og peber
Skær løget i små terne og svits dem i en stor gryde (i olien). Tilsæt bacontern og kødet. Brun det godt. Tilsæt champignons og gulerødder i tern. Tilsæt risene og rør det godt, så risene bliver klare. Tilsæt vand, hakket tomater, bouillon, salt og peber. Lad retten simre til risene er bløde – ca. 45 minutter. Under vejs skal man rører i gryden engang imellem og tjekke at der stadigvæk er væske ved. Hvis det koger tørt, så tilsæt mere vand.
Energifordeling: 1697 g. 2043 kcal. 32% kulhydrat, 36% fedt, 31% protein.