Her op til weekenden, får I en af mine bedste opskrifter. Nemlig en opskrift på disse super lækre Hvidløgsfladbrød. Der hører en persillemayo til, som jeg desværre glemte på billedet (kemohjerne). Det nåede dog med på det sidste billede 😉 Brødene kan spises til al slags mad, men er bare ekstra gode til grillmaden. Godt kød, en salat, en god dip og disse lækre brød. Mums……………..
I denne tid bruger vi ofte brødene til grillet kød og salat. Men i de lidt mere kolde perioder, er de gode som tilbehør til f.eks gryderetter og supper. Faktisk ”opfandt” min datter og en ny variation, her den anden dag. Hun kom kylling og salat på, foldede brødet sammen, og spiste det som en sandwich. Det smagte også rigtig godt 🙂
Jeg altid nogle af disse brød liggende i fryseren. De kan så tages direkte fra fryseren og kommes på grillen eller i ovnen, et kort øjeblik, så er de som nybagte 😉
Og som det hovedløse fjols jeg nu engang er, så glemte jeg jo at få persillemayoen med på de fleste billeder. Lidt fjollet. Men Jeg nåede lige at få et billede med det 😉 Persillemayoen er ikke et must. Brødene smager skønt uden, men den der persillemayo, den er for lækker og topper lige det måltidet en hel del 😉
Der er altid mange der spørg ang. Tipo 00. Det er en meget fin durum mel. Italienerne bruger den ofte til pizza og lignende. Den kan købes i alle store supermarkeder og ofte i discountbutikkerne også. Det giver et mere luftigt brød end hvis du bruger almindeligt hvedemel. Hvis du ikke kan få fat i Tipo 00, så kan du erstatte med almindeligt hvedemel.
Husk at du kan følge os på Facebook og Instagram
Fru Spinat på Facebook. Og Fru Spinat på Instagram
Hvidløgs flatbread
med persillemayo
Opskrift af FruSpinat.dk
6-8 stk stk.
Dej
4 dl. vand
25 g. gær
2 spsk. olivenolie
lidt salt
4 dl. Tipo 00
10-12 dl. hvedemel
Topping
2 dl. frisk hakket persille (gerne bredbladet)
2 dl. revet ost (jeg brugte mozzarella)
2 fed hvidløg
olivenolie til pensling
Persillemayo
2 spsk. pasteuriseret æggeblommer
ca. 1½ – 2 dl. Olie (jeg bruger gerne rapsolie, men det er efter smag)
saften af 1/4 – 1/2 citron
lidt salt
1 dl. frisk hakket persille
Udblød gæren i vandet. Tilsæt salt og olie. Kom tipo melet i og rør godt. Kom derefter hvedemelet i. Tag lidt af gangen, så dejen ikke bliver for tør. Den må ikke klæbe. Ælt dejen godt igennem. Gerne på maskine i 10 minutter. Dæk dejen med et vådt klæde og stil den lunt i en times tid. Del dejen i 6-8 dele, alt efter hvor store brød du ønsker. Rul dem helt tyndt ud. Det må gerne være lidt rustikt i udseende. Lad dem hæve i ca. 30 minutter. Bland persille, fint hakket hvidløg og ost i en skål. Pensel brødene med olie og fordel osteblandingen på brødene. De skal have ca. 10 minutter ved højeste varme på grillen. Jeg bruge en opvarmet pizzasten 🙂
Persillemayo Kom æggeblommerne og lidt salt i en skål. Pisk det godt hvidt med stavblenderen. Tilsæt så olien lidt efter lidt. Kun få dråber af gangen, så det ikke skiller. Pisk til den ønsket konsistens. Smag til om der evt. skal mere salt eller citron i. Kom persille i. Kør med blenderen til persillen er helt fint hakket og mayoen har en fin grøn farve. Stil i køleskab et par timer, inden servering.
FruSpinat.dk
Bagt på en pizzasten på grillen. Du kan også bage dem i ovnen.
Lækre og sprøde
De blev lige skåret lidt ud
Og toppet med persillemayo 😉
Ih bliver altid fristet af dine lækre opskrifter og denne lyder rigtig lækker, men hvor er hvidløget i opskriften?
Hej.
Er der ikke hvidløg i? Eller.. ?
Tak for hjælpen til jer – det med hvidløget er rettet nu 🙂 Sikke da en fejl at lave 🙂