Hyggedag med porcelænsmaling

Her i sidste uge havde vi den mest fantastiske eftermiddag. Vi var inviteret til Café Bisque i Roskilde. En café hvor man kan male på porcelæn. Det var en rigtig hyggelig og helt fantastisk oplevelse.

En af mine engle, som er mor en af min søns bedste venner, havde kontaktet ejeren Helle, og fortalt om vores situation. Helle ville gerne give os, som familie, en rigtig dejlig og positiv oplevelse. Og det var det bestemt. Det var virkelig hyggeligt og vi sætter så meget pris på oplevelsen.

Da vi ankom til Bisque i Roskilde, blev vi mødt af en stor smilende Helle, som tog varmt imod os. Selve Cafén er super hyggelig. Så snart man kommer ind i lokalerne, bliver man indhyllet i en afslappet hyggelig stemning. Og man kommer helt ned i tempo. Der spilles lavt hygge musik og selvom der er godt fyldt op af mennesker, er atmosfæren bare rolig.

 


Et lille udvalg af de ting man kan male på. Indimellem tingene står der nogle færdigmalet ting,
så man kan få ideer til, hvordan man selv vil male.

Helle startede med at fortælle os lidt om stedet. Vi skulle vælge en ting vi ville male på, hvilket er super svært, da der er virkelig mange ting at vælge imellem 😉 Men efter et stykke tid, fik vi alle 4 valgt. Nicolai valgte at male en enhjørning, Laura valgte en hjerteskål, min mand valgte en kop og jeg en helt almindelig lille skål.

Så skulle vi høre lidt om hvordan det hele fungerede, hvordan man kunne male, farverne og ideerne. Det tog lidt tid, men var nemt at forstå. Det er jo kun første gang  man er der, at man skal høre det. Endelig kunne vi gå i gang. Vi satte os ved et bord, med vores ting og de farver vi havde valgt. Det var lidt svært til at starte med, men vi fik hurtig fat i det. Der var noget prøve porcelæn, som man fri kunne afbenytte og det var godt. Så kunne man lave sine egne ting lidt bedre 😉 Børnene var faktisk meget bedre til det end os voksne. Jeg maler jo normalt på lærred og synes jeg er ok til at male, men jeg følte mig lidt hæmmet af, at jeg gerne ville lave det perfekt. Der var børnene mere frie 🙂

Nicolai er i gang med at male en enhjørning 🙂 

Jeg havde været lidt i tvivl om hvordan min datter ville synes om det, da hun ikke er vild med kreative ting. Men hun gik op i det med liv og sjæl. Nicolai var helt opslugt, som jeg havde forventet. Han elsker alt hvad der har at gøre med, at tegne og male. Han var totalt vild med det og vi har allerede aftalt, at vi må gøre det igen (bare mig og ham).

Man har bordet i 2 timer og de går hurtigt. Man bliver helt opslugt og der skal jo også være tid til at snakke og grine lidt ind imellem. Jeg stoppede lidt op engang imellem og nød bare at være der med familien. Det var skønt at se dem helt koncenteret af at male. Vi var færdige lidt før tiden og se lige hvor flotte vores ting blev.

Her er de rå ting. Helle glaserer og brænder dem.

De færdige ting kan man hente en uge efter. Så har Helle glaseret og brændt tingene. Det var bare spændende at hente de ting. Jeg sendte familien derned i torsdags, mens jeg fik behandling på hospitalet 😉 Tingene er blevet så flotte og vi nyder dem meget. Skålene bruger vi til snacks, Nicolai har sin figur stående ved sengene og kruset bliver brugt til kaffe. Tingene minder os om en god dag og en god oplevelse. Det kan virkelig anbefales.

Vi synes alle 4, at det var en sjov og hyggelig ting at lave sammen. Det var meget nemt at finde ud af også selvom man måske ikke er super kunstnerisk og kreativ. Det var lige til at gå til. Vi snakket om, at det bliver meget nemmere og endnu mere sjovt næste gang 🙂 Man kan hurtigt blive afhængig af det. Jeg forestiller mig, at det må være så sjovt til en børnefødselsdag, veninder der skal hygge og familiehygge. Men også at bedsteforældre kan lave det med deres børnebørn. Man skal bare kunne lide at hygge sig og at være kreativ 🙂

Vi takker af hjertet for oplevelsen til den søde engel der fik det til at ske og ikke mindst til Porcelæns caféen Bisque. Tak Helle, vi kommer helt sikkert igen 🙂

Sådan kom de færdige ting til at se ud.

(Visited 112 times, 1 visits today)

1 thought on “Hyggedag med porcelænsmaling

  1. Sikke en skøn oplevelse 🙂
    Og flotte malede sager I fik lavet 🙂
    Hvor frisk er du i kroppen for tiden?
    Hilsner og blogkram herfra 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *