Hyggetur til Århus

Vi valgte et par dage før påske at tage en smut tur væk. Vi trængte til som familie, at få gode positive oplevelser, som vi kan snakke om og mindes i den næste måneder. Vi går en hård tid i møde, hvilket jeg skriver mere om en af de nærmeste dage. Men dette indlæg skal handle om vores dejlige skønne tur. Vi valgte at tage til smilets by – Århus 🙂

Vi bor jo i Holbæk, så tanken om at komme til en stor by, hvor der er massere at se, var fristende. Vi tog færgen fra Odden. Hvilket bare var super hyggeligt for børnene. Vi rejser ikke så ofte, så det var en stor oplevelse at gå rundt på færgen og især komme ud på dækket mens vi sejlede 🙂

Mig og Nicolai. Må lige nævne at jeg er ny opereret og havde smerter så det basker 😉

Da vi nåede frem til vores hotel (The Mayor), var vi så heldige at de havde opgraderet os til en junior suite. Det var bare så glædeligt og lige hvad vi kunne bruge. Værelset var super flot og bare lige hvad vi havde brug for. Der var et soveværelse, en lille stue (med to opredninger), to toiletter (total luksus) og en lille terrasse. Og så var det bare pænt 🙂 Da jeg ikke havde så mange kræfter, tilbragte jeg lidt mere tid på værelset end jeg normalt ville gøre på en ferie, så det var bare skønt at værelset var i orden.

Vi ankom onsdag, så vi startede med at gå en tur i gågaden og shoppede i diverse butikker. Det var bare hyggeligt. Aftensmaden blev selvfølgelig indtaget på Street food. Det mest fantastiske sted man kan forestille sig. Jeg er voldsom misundelig over ikke at bo i nærheden af det koncept 😉 Til jer der ikke kender det, så er Street Food en stor hal, hvor der er en masse boder, der sælger al verdens mad. Og der var virkelig mad fra hele verden. USA, Jamaica, Thai, Dansk, Caribisk, Mexicansk, Engelsk, Indisk osv. En fantastisk oplevelse, og jeg var bare ked af at jeg ikke kunne spise det hele 😉

Stemningsbillede fra Street food

Boden Duck you

Og jo, jeg valgte simpelthen at s……. på alt og tog en Duck you. Hvilket var en helt fantastisk oplevelse 🙂 Hvor var den lækker.

 

Børnene ville have fish and chips og det fik de 🙂

Torsdag startede vi med hotellets lækre morgenbord. Og det var en kæmpe oplevelse for især børnene. Der var jo alt. Især Laura var begejstret over udvalget af frugt, salater, røræg, boller osv. Og det var flot 🙂 Vi fortsatte dagen på Aros. En oplevelse vi havde set frem til. Laura havde hørt om “The Boy” i skolen, så det var sjovt for hende at se ham. Og så var The Rainbow room selvfølgelig en kæmpe stor oplevelse.

 

Aros med regnbuen på toppen

Uhhhh, der er langt ned

Rådhuset og vores hotel i baggrunden

Børnene foran The boy

Må nævne at jeg var overrasket over hvor IKKE børnevenlig Aros var. Mine børn opfører sig generelt rigtig pænt og lytter godt efter. De piller ikke ved ting og råber og skriger ikke. Men alligevel var vagterne efter os hele tiden. Der var faktisk ikke meget sjovt ved at besøge stedet. Børnene synes at elevatoren og regnbuerummet var det sjoveste. Så vi var der kun et par timer. Synd når kunst bliver så fint, at man ikke må kigge på det. De kunne overveje at lave en børneetage 😉

Torsdag aften havde jeg et ønske om at komme ud og spise græsk mad. Jeg elsker jo Grækenland og deres mad. Desværre bor vi meget langt fra en græsk restaurant. Der er ingen i Holbæk og vi skal faktisk helt til København for at finde en græsk restaurant. Så vi besøgte Athena i Århus. Min mand og jeg har faktisk været der engang før vi fik børn og det bragte minder med sig 🙂 Denne gang sad vi dog der med to dejlige børn og kunne det lækre mad 🙂

Mig og Laura, der også kan lide græsk mad 🙂

Jeg er især vild med græske forretter, så vi delte lidt forskelligt. Her er det græske spanakopita (spinattærter) med tzatziki

Og Saganaki (stegt ost)

Hovedretterne bestod bla. af souvlaki med svinekød

Og stifado – i en noget anderledens udgave end jeg kender. Her var det en hel lammeskank. Smagen var dog fantastisk 😉

 

Så blev det fredag og der skulle vi i den gamle by. Det synes børnene heldigvis var sjovt. Også vi forældre synes det var sjovt 😉 Vi blev bragt tilbage i barndommen med den store nye bydel fra 1974. Jeg er født i 1971, så det var fuldstændig som i  min barndom 🙂 Jeg synes især at købmanden var sjov. Kunne kende alle varerne på hylderne, indretningen osv. Sjovt 🙂 Også automaten foran bageren bragte mig tilbage. Kan I huske de automater hvor man kunne trækker slik og cigaretter? Det var nu meget sjovt 😉

Børnene synes det var sjovt at rende rund og se på det hele og her var heldigvis massere af plads til børn. Vi købte sukkerkringler i bageren, da børnene kender en sang med sukkerkringler, men aldrig havde smagt det før 😉

Hestepærer der lugter 😉

 

Butik med oldemors mågestel

Avis kiosken som måde jeg og min mand husker fra barndommen 🙂

 

Aftensmaden blev indtaget på Mackies. Ikke den store oplevelse, men sådan blev det lige. Vi blev tiltrukket af at der så hyggeligt ud. Jeg ville nok hellere have været på Street food, men det er ikke altid at man får valgt rigtigt. Og jeg var træt, så det passede fint med at vi kom forbi der 🙂

Lørdag skulle vi så hjem igen. Vi skulle dog lige omkring Bazar vest. Igen en ting vi virkelig mangler her i Holbæk. Hold nu op hvor var der mange fede ting. Jeg var helt overvældet af deres grøntsags marked. Hvis jeg kunne købe ind der hver dag, så var det da ingen sag at være madblogger 🙂 Jeg fandt så mange spændende grøntsager og frugt, som bare ikke kan fås her i Holbæk og til fantastiske priser 😉 Skøn oplevelse 🙂

 

Bazar Vest. Desværre fik vi ikke taget billeder af grønt afdelingen 😉

 

Og så gik turen hjem. Vi takker Århus for 3 dejlige dage og vi fik bygget lidt overskud op, så der er lidt at trække på, de næste par måneder. Der var meget vi ikke nåede at se pga. mit manglede overskud, men jeg synes at vi fik rigtig meget ud af de dage. Især når man tænker på at jeg lige var opereret. Børnene synes også at det var super hyggeligt at være på værelset. For der var jo Disney channel (det har vi ikke herhjemme). Så det var bare vilde med at ligge og flyde i deres senge, se film, Ipad osv. Min mand var også i biffen med dem og på diverse legepladser, så det var en super dejligt tur også for dem 🙂

 

Vi elsker dig Århus 🙂 Håber vi ses snart igen 🙂

(Visited 71 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *