Iberico French Rack

Hvis du får lyst til noget andet end den traditionelle flæskesteg her i julen, så kan jeg varmt anbefale en Iberico French Rack (eller en almindelig svinefilet med ben og uden svær). Det er en udskæring du kan finde på nettet eller hos din slagter. Det er den mest fantastisk flæskesteg jeg nogensinde har fået 😉 Faktisk så god at jeg overvejer om den skal på bordet juleaften.

Jeg piller ellers ikke ved juletraditionerne, når det gælder juleaftens menu. Men kan jeg forbedre den, så er det vist helt ok 😉 Og det kan man bestemt med det her stykke kød. Og så er det sjovt at prøve noget nyt. Det her vil helt sikkert møde beundring fra dine gæster. Noget nyt, uden at man ryster bøtten for meget.

Det var et fantastisk lækkert stykke kød. Det var så saftigt og mørt at vi slet ikke behøvede knive. Smagen var helt unik og virkelig god. Den smagte ikke som almindelig kamsteg, som jo ellers kan være fin nok. Men det her kød havde netop en blød smag af nødder og det smeltede ligesom på tungerne. Vi var meget begejstret alle 4. Det var en rigtig god oplevelse. Vi voksne kunne spise to skiver hver (spiser normalt meget mere), men kødet var så fyldigt og fyld af smag at det var rigeligt 🙂

Det iberiske sortfodssvin vokser op på friland og lever hovedsagelig af agern fra egetræer. Det gør at kødet smager let af nødder og indeholder høje mængder af mættet olie (som bla. virker godt på kolesteroltallet). Så kødet er sundt og meget mættende (det oplevede vi bestemt. Vi kunne kun spise to skiver hver). Mange kender de iberiske sortfodssvin for deres lufttørret skinke 🙂

Vi fik lækre hvidløgskartofler til. Men skal stegen på bordet juleaften, så bliver det med klassisk juletilbehør. Hvide kartoflet, brunede kartofler, hjemmelavet rødkål og brun sauce 😉 Det høre sig til.

Husk at du altid er velkommen til at følge os på FacebookSå kan du følge med hver gang vi poster nye spændende indlæg og opskrifter på bloggen ?

 

 

Iberico French Rack er virkelig et flot kød

Rids fedtet i tern

Se en flot fedtmarmorering.

Lækker steg færdig til at spise

Lige toppet med lidt tyttebær syltetøj

 

(Visited 273 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *