Inside skirt med gremolata – Se hvordan du tilbereder og udskære Inside skirt.

Nu er grillsæsonen godt i gang 🙂 Det er den godt nok hele året her, men det er sjovere, når det er varmt og dejligt at være ude 😉 Er du til et noget anderledes stykke kød, så kig med her. Det er noget af det bedste jeg ved. Griller det med glæde og foretrækker faktisk denne udskæring frem for nogle af de finere, som oksemørbrad 😉 Udskæringen hedder inside skirt. Din slagter kan helt sikkert hjælpe dig 🙂

Inside skirt er en noget anderledes udskæring. Det er et kæmpe langt stykke kød (se billederne) og det ser måske ikke så lækkert ud. Tror det er derfor det ikke findes i køledisken (er dog set et par gange i f.eks Føtex), og at vi danskere ikke rigtig spiser denne udskæring. Men den er til at købe ;). Og jeg kan varmt anbefale denne udskæring, hvis du er til virkelig smagfuldt og mørt oksekød. Det er nok noget af det lækreste kød man kan få (efter min smag). Det er kød med en lidt grov struktur (noget a la flanksteak), og så har det en fantastisk smag. Det er en unik og meget lækker smagsoplevelse 🙂 Og så er det spændende at få lidt andet kød – både at arbejde med det og ikke mindst at spise det 😉

Jeg havde købt to stykker. Da jeg fik foldet dem ud af pakke, blev jeg noget overrasket. De var mellem 80-90 cm. lange 🙂 og de var så flotte. De var meget nemme at trimme. Der sad kun et par enkelte sener på, som lige kunne skæres fra. Ellers var der noget fedt, men det lod jeg sidde (kan jo fjernes bag efter). Fedtet forsvandt under grilningen 😉 Jeg forsøgte at grille stykkerne hele og de kunne lige være på min store grill 🙂 De blev dog noget uhåndterlige, så jeg endte med at dele dem en enkelt gang på grillen.

Det man skal huske, når man har med lidt anderledes kødudskæringer at gøre, det er at få skåret det rigtigt. Det er så super vigtigt, så man ikke ender med at sidde med seje strimler. Det er vigtigt at kødfibrene bliver skåret på tværs og ikke på langs. På dette lange stykke kød ville det være nærliggende at skære det fra den ene ende, men det skal man ikke. Jeg delte stykket i 4 dele og skar dem ud derfra. Jeg har prøvet at tage billeder af det 🙂

Husk at følge FruSpinat.dk på Instagram.

 

Det flotte kød, der er 80-90 cm langt. Det krævede et meget stort skærebræt 😉

Der var næsten heller ikke plads på den store grill med 4 brændere 😉

 

Men flot ser det ud

 

Måtte dog opgive og skære dem over på midten. De var ganske enkelt for uhåndterlige.
Og det var vigtigt at de blev grillet perfekt 😉

 

Dette er 1/2 stykke. Man kan se at kødfibrene løber på den korte led at kødet.
Derfor kan man ikke bare skære fra den ene ende. Så vil man få sejt kød.

 

Man skal skære det sådanne. Del et stykke inside skirt i 4 dele
og skær tynde skiver ud på den korte led.Nu har du det møreste kød.

Læg skiverne på et fad eller bræt og top med Gremolata. Velbekomme 🙂

 

 

(Visited 87 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *