Julehilsen og lidt opdatering om familien, akut indlæggelse og julen

En lille julehilsen herfra Regnbuehuset. Det er svært at finde julestemningen frem, da sygdom har ramt huset beboere, men vi prøver:)

Akut på hospitalet
Pyh – havde bare den værste dag i går. Jeg har virkelig haft det dårligt det sidste stykke tid. Og efter scanningen for 2 uger siden er det bare gået ned ad bakke. I går måtte jeg så kaste håndklædet i ringen. Jeg måtte på sygehuset. Mødte ind på Onkologisk afdeling i Roskilde kl. 9,00. Fik taget blodprøver og måtte så vente til kl. 11, før en læge havde tid til at se på mig. Han lavede en ultralyd på mine lunger og der var ingen tvivl. Der var nok omkring en liter væske på højre side, som skulle drænes. Så kunne de også sende væske til undersøgelse samtidig.

Så gik lægen i gang. Nu har jeg jo prøvet det før, men det bliver bestemt ikke nemmere og mindre smertefrit. Det gør simpelthen så ondt, når de skal igennem lungehinden. Nå, men drænet blev lagt. Og det begyndte at vælte ud med væske. På under en time, hvor jeg sad i opholdsrummet, kom der 1,5 liter væske ud. Det gik selvfølgelig alt for stærkt, så min krop gik nærmest i chok. Jeg sad der i opholdsrummet og hostede, spyttede, var ved at besvime, kunne ikke få vejret osv. Læger og sygeplejersker kom løbende og fik styr på mig. Godt jeg var på hospitalet 😉 De skruede lidt ned for drænet og jeg fik det lidt bedre. I løbet af de næste par timer fik kom der 2,9 liter væske ud af min højre lunge (og det vil så sige mellem lungehinderne). Sidste år ved samme tid (da jeg fik tilbagefald), fik jeg fjernet 1,7 l fra venstre lunge og 1,8 l. fra højre lunge. Så det var helt ekstremt, at der kunne være så meget på en lunge og det er vist ikke så mærkeligt at jeg har været dårlig. Sidst på dagen tog vi hjem igen.

Desværre også med lidt dystre udsigter. Lægen mente at jeg nok skal forberede mig på at kræften er tilbage, men han kunne ikke sige det ene eller det andet før efter nytår, når prøven er analyseret.  Det er bare svært at se hvad det ellers skulle være, da de udelukkede blodprop. Jeg forsøger ikke at tænke over at skulle igennem kemoterapi igen og håber på et mirakel, men jeg forsøger også at vende mig lidt til tanken. Jeg er vred og ked af det – det indrømmer jeg. Jeg synes det er pisse uretfærdigt, hvis det møg er tilbage. Så send alle de positive energier I kan til mig 😉

Jeg har fået en god nattesøvn (altså god for mig – hvilket er at sove et par timer, være lidt oppe, sove et par timer osv.). Og i dag er jeg vågnet og har det meget bedre. Jeg er øm og har smerter i kroppen, men det er normalt. Jeg har meget mere energi, så det er dejligt. Nu kan jeg have et par gode jule dage med familien. Det er jo ikke blevet til så meget juleri i år, selvom jeg har forsøgt. Så nu står den på hygge.

Drillenissen
Vi skal jo videre og livet skal handle om andet end sygdom. Det har jeg bestemt 😉 Drillenissen er stadigvæk på spil og fortsætter med sine små drillerier 😉 Det er så hyggeligt. Men jeg tror desværre også at det er sidste år at han kommer på besøg. Synes børnene er blevet lidt for store. Laura ved godt hvordan det hele forholder sig, men spiller med for Nicolai´s skyld og fordi hun synes det er hyggeligt (vil vist også gerne have gaverne). Nicolai tror stadigvæk. Han forventer jo også at julemanden kommer d. 24. Men han synes lidt at gaverne er for dårlige?????? Ja, man er vist lidt forkælet. Så ved ikke helt med næste år. Det er et kæmpe arbejde at koordinere det hele med ham drillenissen, så …………. 😉

Det er jo lidt sørgeligt at børnene vokser for sådanne noget, men så er der heldigvis så meget andet der kommer 🙂 F.eks er Laura og jeg gået i gang med at se voksenfilm sammen. Hun kan nu læse underteksterne 100% og følge med. Vi er startet med Twillight sagaen. Det var hendes valgt. Og det er super hyggeligt at dele sammen 🙂

Familiebesøg
I sidste weekend var resten af familien dog friske og vi var på et skønt familiebesøg i Lyngby. Det var så dejligt at se og snakke med min tante og mindst kusine (og hendes børn). Det var som at komme hjem og jeg nød det virkeligt. Jeg har ikke været i min tantes hjem i mange år, for de sidste år er vi altid mødtes her eller i hendes sommerhus (hvilket jeg bare elsker). Men denne gang var det altså i Lyngby. Som jeg skrev før, så føltes det, som at komme hjem. De åbne arme, den mentale omfavnelse og accepten af mig og min familie er fantastisk. Det betyder så meget for mig. Jeg nød virkelig de timer vi var der og kunne være blevet i flere timer 😉

Der var også så mange minder i min tantes hjem. En masse ting fra deres hjem, hvor jeg komme meget som barn og ung, de ting var dejlige at gense og forbundet med mange gode minder. Der var også en del ting fra min farmor og farfars hjem, hvilket også glædede mit hjerte at gense. Det var virkelig bare rart og som en stor omfavnelse. Kender I ikke det? At komme et sted hen, hvor alt bare er godt 🙂 Mange har det jo sådan i deres barndoms hjem. Det  har jeg jo af gode grunde ikke, så det her var fantastisk. Mine børn nød også at se på alle tingene og hører historierne og ikke mindst se billeder. Jeg takker af hele mit hjerte for en super dag.

Min julegave til mig selv.
Ja, man skal være god ved sig selv 🙂 Derfor har nu givet mig selv en ordentlig lænestol. Den jeg fik købt sidste år var ganske elendig at sidde i og katte var gået amok i den (møg kat), så den stod bare der og så grim ud. Så nu har jeg købt en stor kæmpe blå fed lænestol med skammel. Der er selvfølgelig 2 mdr. ventetid, men jeg glæder mig. Så kan jeg endelig komme til at sidde godt om natten, når jeg ikke kan sove 🙂 Det bliver skønt 🙂 Husker I at være gode ved jer selv?

Julen
De næste dage skal bare fyldes med dejlige stunder. Dem hvor vi er sammen, hygger, spiser, ser film, griner, fjoller, spiller spil, går ture og ja – bare er sammen. Jeg glæder mig, så meget. Jeg er dybt taknemlig over at få lov til at få endnu en jul med mine kære. Efter julen vender jeg tilbage med lidt nytårsting på bloggen. Og mon ikke at jeg skal filosofere lidt over året der er gået og det nye år.

Jeg ønsker jer og jeres kære en rigtig glædelig jul. Må den blive fyldt med kærlighed, nærvær og mirakler

 

 

(Visited 346 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *