Kalkun i Tajine.

Sponsoreret indlæg.
Jeg søger jo altid efter nye spændende måder at tilberede mad på, så da jeg så at Outdoor Chef lige har fået Tajine i sortimentet, så måtte den prøves 🙂 En Tajine er normalt lavet af ler og bruges på bål. Den bruges mest i det nordlige Afrika. Mener især at det er i Marokko man bruger den 🙂 Denne udgave fra Outdoor Chef er lavet af smedejern (bunden) og en keramik top (den grønne). Læs mere her.

Den flotte nye Tajine fra Outdoor Chef

Tajine er en sjov og lækker måde at lave mad på. Det giver en ufattelig koncentreret smag til både grøntsager og kød. Den kan sammenlignes lidt med Römertopf (stegeso). Jeg er vild med at bare komme alt i en gryde, sætte låg på og lade det stå et par timer. Og vupti, så er der lækkert mad 🙂 Og det er det man kan med Tajine. Jeg er absolut ingen ekspert i det nord Afrikanske køkken og skal heller ikke lege at jeg er det. Jeg har valgt at bruge min Tajine på min egen danske måde. Denne ret er dog inspireret af det nord Afrikanske køkken, med mit valg af krydderier. Men jeg har flere opskrifter liggende til jer, på danske retter der er lavet i Tajine 🙂

Jeg har valgt at lave en god simreret, som ligner det vi kender med Tajine. Kød, grøntsager og krydderier. Den er dog meget fordansket 😉 Men det man skal bemærke ved netop denne ret er, hvor nem den er at tilberede. Der er 10-15 minutters arbejdstid. Så passer retten sig selv og man kan lave andre ting. Et par timer efter kan man løfte låget og så er der mad 🙂 Eneste lille ting er at man skal huske at krydre kalkunbrystet nogle timer før (gerne aftenen før).

Retten er super lækker og mør. Kalkunbrystet kan trækkes som pulled pork 🙂 Grøntsagerne er fulde af smag og det hele er bare lækkert. Vi fik dejlige ris til. Min datter spiste de fleste af kartoflerne i retten. Hun synes de smagte fantastisk 😉

Man kan vente med at tilsætte grøntsagerne (ikke kartoflerne), til 30 minutter før retten er færdig. Så bliver grøntsagerne sprøde. Men det er smag og behag. Vi havde dem med fra starten 🙂 Vi har tilberedt det på grillen, men man kan også bruge Tajine i ovnen.

Har man ikke en Tajine, så kan retten laves i et ovnfast fad med låg 🙂

Husk at følge os på Facebook og Instagram
Så får du besked, hver gang vi poster nye spændende opskrifter og indlæg 🙂
Fru Spinat på Facebook. Og Fru Spinat på Instagram

 

Sådan opstilles Tajine på vores grill.

Retten er flot i farverne og dufter helt fantastisk da vi løfter låget.

En lille lækker video 🙂 Og jeg ville virkelig ønske at jeg kunne sende duften til jer 😉


Det ser bare så lækkert ud
Kødet er så mørt at det kan trækkes som pulled pork


Den færdige ret 🙂

 

 

 

Dette indlæg indeholder reklame

 

 

 

(Visited 177 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *