I dag er det international vaffeldag og det skal vi da fejre 🙂 Jeg har lavet denne lækre udgave at Kanelvafler med en superlækker citroncreme og æbler til. Guf, det er godt.
Vaflerne her er lavet helt uden sukker og mel, men det kan man ikke smage. De er sprøde, søde og lækre 🙂 Skal du have vafler i dag?
Kanelvafler
med citroncreme og æbler – lowcarb
-8 stk.
Vafler
3 æg
1 dl. græsk yoghurt
1 spsk. fiberhusk
1 spsk. sukrin+
1/2 tsk. bagepulver
2 tsk. kanel
1 tsk. vanilje
2 spsk. fedtreduceret mandelmel fra Funktionel mad
2 spsk. smeltet smør
smør til at bage vaflerne i
Creme
2 dl. græsk yoghurt
1 spsk. sukrin+
revet citronskal af 1 citron
2 æbler
kanel sukker (af sukrin og kanel)
Pisk æg og sukrin tykt. Tilsæt fiberhusk, græsk yoghurt, bagepulver, vanilje og kanel. Pisk det godt sammen. Tilsæt mandelmel. Lad dejen hvile i ca. 10 minutter. Varm vaffeljernet op og smør det med smør. Læg en grydeskefuld dej på midten af vaffeljernet. Bag vaflen til den er gylden og sprød. Gentag til der ikke er mere dej.
Rør yoghurt, sukrin+ og citronskal sammen. Smag til om der skal lidt mere sukrin i. Skær æblerne i tynde både. Anret og drys med kanelsukker.