De sidste par uger har man kunne finde denne video alle steder. Især i de forskellige grillgrupper på Facebook. Og det ser bare så flot ud. Nu er jeg jo ekstrem dårlig til at overholde en opskrift 😉 Og må også ærligt indrømme at jeg ikke har tålmodighed til den udgave i videoen. Der skal godt nok bruges tid på den bacon 😉 Derfor har jeg lavet min egen udgave, som kommer til at se sådanne ud 😉
En ting er dog sikkert – man skal virkelig elske bacon for at spise det her 😉 Vi sad faktisk og fik lidt for meget af bacon (noget jeg aldrig troede kunne ske). Så vi var glade for det lette tilbehør jeg også havde lavet. Kartoflerne mætter rigtig meget. Det er fedt og fyldigt, men smager fantastisk 😉 Vi fik en lækker salat og kylling til 😉 Perfekt middag.
Husk du kan følge mig på
Facebook og på Instagram.
Kartoffelgratin med bacon
Opskrift af fruspinat.dk
1 kg. kartofler
1 løg
100 g revet mozzarella
14 skiver bacon
salt og peber
persille
smør til formen
Skæl og skær kartoflerne i tynde skiver. Brug gerne et mandolinjern, så skiverne bliver helt tynde. Gør det samme med løget. Smør en franskbrødform og beklæd den med bacon. Lad gerne baconen ligge lidt ud over kanten. Læg kartoffelskiver og løgskiver i et lag. Drys med lidt salt (pas på baconen er salt) og lidt finthakket persille. Drys lidt revet ost. Gentag til formen er fyldt. Tryk det godt sammen. Baconen foldes ind over formen. Det kan ikke lukke sammen. Smør de frie kartofler med lidt smør. Bag kartoffelgratinen i ovnen eller på grillen ved ca. 200 grader i ca. 90 minutter. De er lang tid om at blive møre. Løsn med en kniv baconen fra kanterne og vend gratinen ud på et fad. Skæres i skiver og serveres.
Tip. Du kan også beklæde formen med bagepapir. Denne opskrift kan selvfølgelig også laves i ovnen.
Fruspinat.dk
Formen lige hevet af grillen
Færdig og lige klar til at skære
Så flot ser det ud, når man skære en skive 🙂
Lyder lækkert. Er det samme bagetid i ovnen?
Ja, det er det, Alice. Men prøv evt. at kigge på den efter 1 time. Jeg synes bare at det er vigtigt at kartoflerne er helt møre, så giver den hellere 10 minutter mere 😉
Uden at have prøvet nogen af dem endnu, synes jeg din ser bedst ud 😛
Kan man bage den i ovnen dagen i forvejen også varme den op på dagen man skal bruge den? Hvis man skal bruge flere??
Kan man lave den i forvejen og fryse den ned, for at varme den op igen når jeg skal bruge den?
Hej Mona
Det har jeg aldrig prøvet. Tror måske at det bliver meget vandet. Men ved det faktisk ikke 🙂 Beklager. Men hører meget gerne hvis det kan lade sig gøre. For det var da en god løsning 🙂