Keftedes (græske kødboller) med tomatsauce

græske deller

I dag synes jeg at vi skal en tur tilbage til sommer, varme og solskin 🙂 For det er lige hvad denne ret bringer 🙂 Når vi får det, drømmer jeg mig altid til en lille græsk taverna, hvor der er dejligt varmt og jeg kan høre bølgeskvulp.

Hver græske husmoder har sin egen opskrift på Keftedes. Nogle laver dem med lammekød eller svinekød, men faktisk er dem jeg har fået oftes i Grækenland, lavet af oksekød. Jeg laver dem nogle gange af en blanding af lam og oksekød – hvilket også er godt 🙂 Saucen her er helt speciel. Man kan godt bare bruge en almindelig tomatsauce, men gør jer selv den tjeneste at smage sauce  her. Den er intet mindre end fantastisk 😉

Jeg tilberedte disse keftedes på grillen, men man kan sagtens lave dem på komfuret 🙂 Sauce lavede jeg inde på komfuret og tog gryde med ud til grillen, hvor den stod og simrede færdigt.

Retten kan serveres med lækre kartoffelbåde, tzatziki, tomatsalat og brød.

(Visited 1.683 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *