Kender du Herman?

Herman 1Sådan ser han så ud 😉 Jeg kiggede lidt da børnene fik dette glas af en af deres venner. “Det er så Herman, pas godt på ham”. Jeg må ærligt indrømme at jeg lige nåede at tænke – Bare det ikke er kefir. For hader bare det stads 😉

Men Herman flyttede ind den dag. Med alt sin boblen og glæde. Herman er en surdej, som skal bruges til en kage. Man kan sige at han er en vandre kage;)  Han skal “fodres” i nogle dag og passes og plejes. Det er rigtig sjovt for børnene. Mine børn kiggede glædeligt til Herman hver dag og da det endelig blev den store dag hvor han skulle bages – ja, så var det lige før de ikke ville spise ham 😉

Jeg er aldrig stødt på Herman før (tror man skal have børn, for at have mødt ham), men efter at have googlet lidt fandt jeg ud af at han er gammel. Jeg fandt blogindlæg om Herman som er over 10 år gamle. Så godt gået Herman 😉

Hvis du har mod på at kaste dig ud i en Herman, så kan du se her hvordan du kan starte din egen Herman op 🙂

Surdej til at starte Herman på
1 dl. kærnemælk
2,5 dl. mel
1 klump gær på størrelse med en stor ært
Rør sammen og stil dejen lunt på køkkenbordet i tre dage, og husk at røre i dejen 2 gange dagligt.

Kagen smager rigtig godt. Desværre er kanel røget ud af den opskrift jeg fik, men jeg kan se at det står i andre opskrifter på nettet. Så det vil jeg bestemt tilsætte næste gang. Og så må jeg hellere skrive at Herman bliver en kæmpe kage 😉

Herman er en rigtig sjov oplevelse for børnene. Det her med at “bygge” noget op og det kulminere i en god kage, er fantastisk. At de så også skal give den videre til deres venner, er bare endnu mere genialt.

Tak til gode venner for en sjov og herlig oplevelse 🙂

Herman 3Så lækker bliver Herman, når han er bagt 🙂

Herman 2Så fint et brev fik børnene af deres gode ven.

(Visited 14.398 times, 1 visits today)

6 thoughts on “Kender du Herman?

  1. Hehe, jeg fik for mange år siden sådan en Herman, og sendte venneportionerne videre i en gaveleg til en julefrokost. De blev modtaget meget forskelligt, men et par af dem blev da til kager.

  2. Stadig meget udbredt i Tyskland. Min bror fra Berlin (vi er tysker) havde Herman med over grænsen til jul. Så nu har vi den også i valby. ?

    1. Jeg ved ikke lige hvad du mener 🙂 Surdejen får man jo i gave og giver selv videre. Jeg ved ikke hvornår og hvordan den er startet. Måske er det startet for 20 år siden? Da jeg selv fik surdejen i gave, ved jeg ikke det oprindelige forhold – beklager 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *