Kernebrød

Dette er mit ynglings brød i øjeblikket. Har gennem årene bagt det i utallige gange og i mange forskellige variationer. For det er nemlig fordelen ved dette brød. Du kan nemt erstatte, kerner og nødder, med hvad du lige har i skabet. Det er så nemt. Og så er det et brød der smager rigtig godt 😉

Jeg spiser det som rugbrød. Om morgenen får jeg det gerne med smør og ost. Til frokost spiser jeg det med f.eks æg, tun, hamburgerryg osv. Måske en kartoffelmad også kan snige sig ind 😉 Prøv også at riste det – fantastisk smag. Eller riste det i små terne, på en pande med lidt olie og krydderier. Så har du perfekte knasende topping til suppen. Du kan også smuldre det på din skyr om morgenen 🙂

Og så vil jeg nævne at brødet sagtens kan fryses ned. Jeg bager altid to af gange. Enten fryser jeg dem i halve. Eller også skærer jeg dem i skiver, kommer madpakkepapir imellem og fryser det. Så er det nemt at tage en skive ud (evt. komme den direkte i brødristeren).

Yderligere er brødet helt uden mel og sukker. Der er meget protein i og meget fedt (det gode fedt). Jeg bruger det ikke fordi jeg er modstander af rugbrød – på ingen måde, men det er rart med andre ting engang imellem 😉 Og jeg har perioder hvor jeg gerne vil undgå hvede mel. Før i tiden var det pga. min PCOS, men det tænker jeg ikke så meget på i denne tid 😉 Nu er det mest fordi at hvedemel fuldstændig stopper mine tarme når jeg får kemobehandling. Og så man tænke alternativt 😉 Måske skulle det hedde KEMOBRØD og ikke kernebrød 😉

 

 

Kernebrødet med de flotte mandler og nødder i

Her er brødet brugt som rugbrød, med hamburgerryg og grønt. Der mangler bare lige en klat mayo 😉

 

 

.

(Visited 118 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *