Klassiske sprøde frikadeller

Frikadeller er nærmest en trossag. Alle har deres egen opskrift og måde at lave det på. Da vi ofte får frikadeller  her i huset. Laver jeg det på forskellige måder. Men denne klassiske udgave er når det skal være ekstra lækkert. F.eks til julefrokosten 😉I hverdagen når jeg laver frikadeller, kommer jeg ofte revet grøntsager og havregryn i. Det giver flere fibre og strækker kødet. Vi synes så også at det smager godt. Børnene får skjulte grøntsager (altid godt) og det hele går op i en højere enhed. Vi får frikadeller til mange forskellige ting. Ris og karrysauce, pasta og tomatsauce (også god at skjule grøntsag i), kartoffelmos, salat, pasta med flødesauce, flødekartofler osv. Frikadeller duer til alt. Og er det et par ekstra til madpakken så er det endnu bedre 😉

Jeg laver ofte dobbelt portion. Så er der nem mad til dagen efter eller jeg kommer dem i fryseren. Så er der altid til en nem aftensmad eller noget lækkert til frokost.

Min familie er vilde med de klassiske deller, der bliver lavet til særlige lejligheder 🙂 Derfor lægger jeg opskriften på her. Da jeg i sin tid flyttede hjemmefra (da jeg var 17 år), vidste jeg ikke hvordan man rørte en frikadellefars. Og det er faktisk svært hvis man ikke har prøvet det før. Det er selvfølgelig ikke svært at rører ingredienserne sammen, men det er svært at opnå den rette konsistens. Ofte skal der jo lige lidt mere eller mindre væske i, end der står i opskriften. Og hvis man ikke lige ved hvordan konsistensen skal være, så er det altså svært 😉

Alle kan lave frikadeller og de smager ofte rigtig dejligt. Jeg har godt nok øvet mig meget 😉 Og faktisk ikke før for ca. 5-7 år siden, da jeg så Claus Holm i “godmorgen Danmark”, fandt jeg ud af de klassiske deller her. De er sprøde udenpå og lækre saftige inden i.  Hemmeligheden er piskefløde og hviletid for farsen. Lige netop derfor lægger jeg en opskrift på med frikadeller. Fordi jeg har været så mange år om at finde frem til den bedste delle 😉

Hvordan laver du dine frikadeller? 🙂

 

 

 

 

 

.

(Visited 1.089 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *