Lækre små brød, som passer perfekt til efterårets supper og simreretter. Vi er vilde med dem. Børnene kan især lide dem hvis det bare er smør, hvidløg og persille der smøres på toppen 😉 Prøv de små lækre brød.
Bliv ikke skræmt af at jeg har bagt mine på grillen. Du kan sagtens bage dem i ovnen 🙂 Det har jeg gjort mange gange 🙂 Jeg topper brødene med det jeg nu engang har. Det kan også bare være tørret oregano. Bag endelig en stor potion, for de kan sagtens lægges i fryseren og lige lunes i ovnen, når du har brug for det. Jeg tager dem direkte fra fryseren og lægger i en varm ovn.
Vi får brødene til stort set alt (når vi har lyst til brød). Suppe, simreretter, lasagne, spaghetti kødsauce, div. pastaretter osv.
Husk du kan finde os på Facebook og få at vide hver gang vi poster nye lækre opskrifter. Du finder os lige her
FruSpinat Facebook
Krydderurtebrød
3 dl. lunkent vand
2 dl. A38
25 g. gær
1 tsk. salt
2 spsk. oliven olie
1 spsk. sukker
2 dl. hvedemel
ca. 6 dl.tipo OO
Topping
50 g. olivenolie
1 fed hvidløg
1/2 dl. hakket krydderurter (jeg brugte oregano, rosmarin og timian)
groft salt
Start med at lægge din pizzasten eller bage plade på en kold grill og tænd grillen (ligesom når du bager pizza). Udblød gæren i vandet. Tilsæt salt, olie og sukker. Rør det sammen. Tilsæt A38, hvedemel og lidt Tipo. Ælt det godt igennem, samtidig med at du tilsætter tipo melet lidt af gangen. Fortsæt til du har en luftig dej, der ikke klister. Ælt dejen rigtig godt. Dejen har godt af at blive æltet – jo mere, jo bedre 🙂 Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Del dejen i 12 stykker. Hvert stykke rulles helt fladt u (ca. 1 cm i tykkelsen) og lægge på en bageplade, beklædt med bagepapir. Lad bollerne hæve i ca. 30 minutter. Lav fordybninger i dejen med fingerne. Der skal være godt med fordybninger. Bland olien med urterne og hvidløget. Pensl brødene med olivenolie. Drys med lidt groft salt. Bag brødene på den varme pizza sten. De skal kun have ca. 5 minutter. Alt efter hvor varm din pizzasten er. Serveres lune.
Tip
Hvis du bager dem i ovnen, så skal de have ca. 7-10 minutter ved 200 grader varmluft. Brug almindelig bageplade.
FruSpinat.dk
Klar til en tur i ovnen
Færdige og klar til suppen.