Har du prøvet at lave din rødkål selv? Det er virkelig nemt og smager fantastisk. Prøv denne ekstra lækre krydret udgave.Hvis du ønsker en mere neutral (som dem man køber) udgave, så kan du undlade kanel og stjerne anis. Den kan tilberede spå komfuret eller på grillen.
Mine børn synes det var rigtig sjovt at være med til at lave. De smagte til og lærte hvordan de forskellige ting smager. De var vilde med at kålen ændret farve og kom til at ligne det man køber på glas. Vi hyggede os rigtig meget med at lave det her i går 🙂
Jeg laver altid en kæmpe portion, og fryser det ned i små portioner. Så kan det nemt tages op af fryseren og man har lækker rødkål. Det gør det også nemt, så man ikke skal stå og lave det juleaften og til julefrokosten 🙂
Det er vigtigt at du smager rødkålen til, så den passer til lige dine smagsløg. Måske skal der lidt mere sødt, surt eller salt i.
1 rødkål Snit rødkålen fint og brun det lidt i en gryde. Tilsæt solbærsaft, balsamico, laurbærblade, salt, peber, kanel og stjerne anis. Koges i ca. 45 minutter til det er mørt. Til sidst smages til med salt, peber og sødemiddel til det passer til dine smagsløg.Krydret Rødkål
3 dl. blandet tranebærsaft (brugte den fra Rynkeby)
½ dl. balsamico
2 stk. laurbærblade
1 stang kanel
1 stjerne anis
salt og peber
3 spsk. sukrin + (Kan erstattes af 6 spsk. sukker)