Fisk er godt hele året rundt. Vi er især glad for laks her i huset og engang imellem flotter vi os, med en hel lakseside 🙂 Det smager godt og ser super flot ud. Her får vi den med lækre pommes Anna og Hollandaisesauce til. En fantastisk middag.En middag der lige passer til en fredag aften, hvor man er lidt træt oven på ugen og har brug for lidt godt at lade op på 🙂 Forkælelse når det er bedst 🙂
Jeg har valgt at lave en hjemmelavet hollandaise til, men man kan jo springe let over det det og lave en pulver udgave. Den hjemmelavet hollandaise er dog 1000000000000000000000 gange bedre. Mums, jeg er vild med det;) Jeg har linket til en video i opskriften, som viser hvor nemt det er at lave sin egen hollandaise. Mange frygter at kaste sig ud i det, men det er altså ikke så svært. Og du vil bestemt ikke fortryde det.
Weekenden her i huset kommer til at stå i julens tegn. Der skal pyntes op til jul og det er altid hyggeligt. Der er også den første julefrokost for manden, mens børnene og jeg skal hygge med julekalender og pebernødder. Elsker december 🙂 Og jeg er så dybt taknemlig over at få endnu en jul med mine børn. Sidste år var jeg i tvivl om jeg ville være her i år – det er jeg 🙂 Og det skal nydes.
Laks med lime,
mini pommes Anna og hollandaise
1 lakseside
1 lime
dild
salt og peber
Pommes Anna
10 mellem størrelse kartofler
20 g smeltet smør
salt
Hollandaisesauce
250 g smør
3 æggeblommer
2 spsk citronsaft
2 spsk hvidvin
Skær kartoflerne i meget tynde skiver. Smør nogle små forme (ca. 11 cm i diameter) med lidt af smørret. Læg kartoffelskiverne lagvis i og pensl med smør mellem hvert lag. Drys også lidt salt på. Bag kartoflerne ca. 45 time i en 180 grader varm ovn. Skru ovnen op på 225 grader og bag kartoflerne yderligere ca. 15 minutter til de er gyldne.
Fisken renses og drysses med salt og dild. Skær lime i tynde skiver og læg dem på fisken. Rens aspargesene. Læg bagepapir i et ovnfast fad og læg laksen og asparges laksen i fadet. Sæt fadet i ovnen sammen med kartoflerne (180 grader) i ca. 20-25 minutter. Tiden afhænger af fiskens størrelse. Så hold øje med det 🙂
Lige inden servering kan du lave din sauce. Varm æggeblommer, citronsaften og hvidvinen lidt op. Tilsæt den klaret smør (smør der er smeltet langsomt – og ikke det grumset nederst i gryden). Og så skal der piskes. Pisk til du har den rette konsistens. Det er lidt nemmere at styre over et vandbad. Men er du uheldig og saucen skiller, så tilsæt 2-3 spsk iskoldt vand og pisk igen. Saucen serveres med det samme.
Se her hvordan du kan lave din hollandaisesauce
FruSpinat.dk
Lavede dette i går, brugte bare ovnen i stedet. Smagte skønt. Ikke sidste gang dette laves. 🙂