Vi er ikke helt gode nok til at spise nok fisk herhjemme, men når jeg endelig tager mig sammen, så skal det også være lækkert. Og det var denne lakseside. Jeg marinerede den med sennep og honning. Hvilket gav en super dejlig smag.
Kæmper I også med at få fisk nok på bordet? Jeg er lidt irriteret over at vi ikke får det nok. Vi elsker alle sammen fisk, men det er simpelthen så dyrt. Selvom jeg gør mig umage for at finde tilbud, så er det stadigvæk dyrt. Denne laks var f.eks sat ned til 69 kr. Det er jo billigt. Men vi spiser den af en gang. Hvis vi spiser hakket kød (f.eks spaghetti), så spiser vi kød for 15 kr. Så der skal graves lidt i madbudgettet for at få råd til fisk. Hvad gør I andre? Fisk er selvfølgelig mange ting. Vi får f.eks også tundeller, som jeg laver af 4 dåser tun. Det er billigere. Nå, det var vist nok om fisk 😉
Denne lakseside blev rigtig dejlig. Skøn og frisk med tatarsaucen til. Den passede perfekt til både fisk og broccoli. Jeg laver en lidt anderledes tatarsauce, da jeg kommer æg i. Men vi synes det smager rigtig skønt. Det giver også lidt fylde og passer perfekt til fisk.
Laks med sennep og honning
og Nina´s tatarsauce
Laks
1 lakseside (ca. 750 g)
2 spsk. sennep
3 tsk. honning
saften fra 1/2 citron
4 rødløg
2 bundter broccoli
olie
salt og peber
Nina´s Tatarsauce
2 dl. Mayonnaise
50 g. agurk salat
1 lille glas kapers
1 bundt dild
citronsaft
3 hårdkogte æg
salt og peber
Gå fisken efter for ben og fjern dem, hvis der er nogle. Læg fisken i et smurt ovnfast fad. Rør sennep, citron og honning sammen. Kom det på laksen (ikke på skindsiden). Del løgene og læg dem i fadet. Kom fadet i en 175 grader varm ovn eller grill. Giv fisken 20-25 minutter. Alt efter hvordan du kan lide din fisk. Rens broccolien og vend den i olie. Drys med salt og peber. Læg broccolien ved fisken de sidste 10 minutter.
Kom mayonnaisen i en skål. Kom lidt citronsaft, salt og peber i skålen og rør det godt sammen. Lad agurksalaten og kapers tørre på et klæde eller lidt køkkenrulle. Hak det fint og kom det i skålen. Hak æggene fint og rør dem i mayonnaisen. Hak dilden fint og kom den i til sidst. Smag til.
Fru Spinat.dk
Den flotte laks ligger klar på grillen – du kan også tilberede den i ovnen
Så er den færdig og ser super flot ud
Klar til at spise med den dejlige tatarsauce.
Kender du Bruno (fra Ramasjang) og hans sang; “laks og honning, det er et hit. Det kan man sådan set ikke spise for tit”… mine børn plagede meget tit om laks dengang han var populær