Her i huset laver vi ofte, sådan lidt Tapas agtigt aftensmad. Ægte tapas er det jo ikke, men egentlig bare en masse forskellige ting der lægges pænt i skåle og på fad. Dertil får vi godt brød og kiks til. Dette er en af de ting vi ofte sætter på bordet, ved sådanne en omgang. Børnene elsker det og det er nemt og hurtigt at lave. Det passer også super godt til en lækker brunch 😉
Det her koncept med “Tapas” til aftensmad er faktisk noget min datter har opfundet. Hun elsker nemlig at pynte ting og lægge det flot op. Så kan hun aftenen før sidde og planlægge små ting, hun har lyst til at spise. Og det er da meget godt gået når man er 10 år. Hun kalder det Tapas og jeg nænner ikke at fortæller at det ikke er ægte Tapas 😉 Så vi kalder det Tapas 😉
Jeg er i øjeblikket ved at samle billeder sammen af sådanne aftener, så I kan blive inspireret. For det er nemt aftensmad og faktisk noget hele vores familie hygger sig meget med. Middagen varer længere end normalt og der snakkes mere. Nogle gange er det bare at tage det der er i køleskabet. Selv leverpostej kan se spændende ud i en fin lille skål, eller på en kiks pyntet med små syltet agurker. Her i huset er det et hit.
Min datter kan også finde på at vi nogle gange skal smøre små madder og lægge på fade. Det er også hyggeligt.
Hvis man spiser Low carb, kan man servere riletten sammen med dejlig salat, i agurke skåle, dejlige low carb knækbrød eller andet opfindsomt 🙂
Husk at følge os på Facebook og Instagram
Så får du besked, hver gang vi poster nye spændende opskrifter og indlæg ?
Fru Spinat på Facebook. Og Fru Spinat på Instagram
Lakserilette
200 g varmrøget laks
1 dl. creme fraiche 18%
4 spsk. mayonnaise
2 spsk. hakket frisk dild
2 spsk. groft hakket kapers
1 lille løg
saften af 1/2 citron
1 tsk. sennep
Mos laksen med en gaffel i en lille skål. I en anden skål blandes mayonnaise, cremefraiche, sennep, dild, citronsaft, salt og peber. Hak kapers groft og løget meget fint. Kom det i skålen til de flydende ingredienser. Vend laksen i blandingen. Smag riletten til.
Serveres på lækkert brød eller kiks. Man kan også portionsanrette i små skåle, eller som jeg har gjort, i et lille glas. Det ser pænt ud på bordet.
FruSpinat.dk

hit på dit brunchbord eller frokostbord.