Langtidsstegt farseret kalkun.

Det her er så den kalkun, som jeg skulle have lavet til Thanksgiving, men hvor jeg ikke havde overskud. Det blev i stedet for til en juleudgave af kalkun 🙂 Og det smager fantastisk. Mums, hvor blev denne langtidsstegt kalkun bare mør og lækker.

Jeg må indrømme at jeg i år, bare har købt en kalkun til ca. 200 kr. i Føtex. Sådan en af dem fra frost. Gad vide om man må skrive det på en blog 😉 Men det er altså sandheden. Vi havde ikke lige 5-600 kr. til kalkun. Den kalkun jeg købte vejede 4600 g. Så det var ikke en kæmpe kalkun, men stadigvæk en med meget kød på. Vi var 4 personer og havde middag til 3 dage og så endda lidt rest til en frokost.

Vi får faktisk ofte kalkun, men ikke som helstegt. Det er altid kun kalkunbryst, som vi så laver gryderetter af, eller vikler bacon om. At få helstegt kalkun er noget ganske særligt. Det har en helt speciel lækker smag. Jeg forsøger at lave det en gang om året, fordi jeg er bare vild med det. Hvert år tænker jeg, at jeg vil prøve noget nyt fyld, men jeg ender faktisk som regel med denne udgave 😉 Den smager rigtig skønt. Hvis der er for meget fyld, så kommer jeg det i en rugbrødsform og bager det ved siden af kalkunen. Så har man fars i pæn for, lige til at skære ud. Jeg kan også finde på at lave frikadeller og lægge i bradepanden. Det kan man gøre som man har lyst til 🙂 Men godt smager det 😉

Saucen er vigtig juleaften. Der skal være nok og den skal smage ekstra godt – det synes jeg 😉 Derfor laver jeg altid fond i løbet af november, som jeg har klar til juleaften. Så er jeg sikker på at der er sauce nok og at smagen er i orden. Du kan se her, hvordan du kan lave din egen fond til verdens bedste sauce. Jeg brugte så fond og ikke bouillon i denne opskrift.  Men har man ikke fået lavet fond, så kan man bruge andebouillon eller kyllingebouillon.

Følg os på Facebook,
og få besked hver gang vi poster nye indlæg og lækre opskrifter ?
Fru Spinat på Facebook.

 

.

(Visited 1.696 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *