Ribbensteg kan være en lidt kedelig ting at spise. Ofte lidt for fedt og smagsløst. Det ændre sig når man skære den ud på en anden måde og kommer godt med krydderier på. Her fik vi en spændende udgave, som fik lidt indiske krydderier. Det var rigtig lækkert. Og det var også spændende at få sin egen lille steg på tallerknen 😉
At skære stegen ud i mindre stege og tilberede dem over lang tid, giver virkelig lækkert kød. Det var meget mørt og saftigt. Vi fik lækre kartofler, bagte skønne tomater og guacamole til. Det var en rigtig dejlig middag 🙂
Langtidsstegt Svinebryst med indiske undertoner
Svinebryst
1,2 kg. ribbenssteg
1 dl. ketchup
1 spsk. sennep
1 tsk. graham masala
2 fed hvidløg
salt og peber
Rudebagte hvidløgskartofler
8 lidt store kartofler
2 fed hvidløg
1 dl. smeltet smør
salt og peber
Tilbehør
Guacamole – prøv evt. denne lækre grove udgave og bagte tomater (drysset med timian, salt og olivenolie)
Kom godt med salt ned mellem sværen på stegen. Lad det trække en times tid. Del stegen 1 gang på langs og de hver halvdel i 4. Så har du 8 små flæskesteg. Rør ketchup, sennep, graham masala og hvidløg godt sammen. Smag til med salt og peber. Smør hver lille steg med marinaden. Kom det ikke på oversiden (sværen). Sæt kødet i et fad og kom det på grillen. Kom sølvpapir over fadet. Det skal have 3 1/2 time ved 150 grader. Den sidste time tages sølvpapiret af. Efter 3 1/2 time skrues grillen op til 225 grader. Giv kødet til sværene er sprøde.
Skræl kartoflerne og snit dem i rudemønster. Ikke helt igennem (som med hassel back kartofler). Læg kartoflerne i et fad. Smelt smørret i en gryde, sammen med hvidløg og lidt salt. Pensl kartoflerne med smørblandingen og sæt dem ud på grillen. Den kan sagtens stå med fra starten (af kødstegningen). Pensl dem med smørblandingen et par gange under vejs. Den sidste halve time (hvor grillen er skuet op til 225) lægges kartoflerne direkte på risten. Vend dem et par gang til de er gyldne og sprøde.
FruSpinat.dk
Spændende!
Og meget interessant måde at bruge svinebryst, det vil jeg lige skrive mig bag øret.
Tak Christian
Jeg laver dem også ind i mellem som almindelige små ribbenstege. Det er lidt hyggeligt at få serveret på den måde 🙂