Min datter på 11 står bag denne salat og den er så god at den må med her på bloggen 🙂 Smagene er sammensat så godt og vi nød alle at spise den. Måske en lidt underlig sammensætning, men det er nok en af de bedste salater, jeg nogensinde har smagt 🙂
Inspirationen fik hun af Anne Hjernøe. Jeg var dejset på sengen i kemo elendighed, og fjernsynet kørte med et program hvor Anne og Anders var i Tyrkiet (i øvrigt en god udsendelse). Her laver Anne en skøn tomatsalat, som Laura bare var vild med. Så hun gik i gang i køkkenet, med det vi nu lige havde. Fennikel var hendes egen idé. En grøntsag jeg lige havde købt et par dage før, for at lære børnenene hvad fennikel er. Det er nemlig ikke noget vi plejer at have i huset. I denne salat gav den perfekt mening. Den skal skæres fint, så den ikke overdøver de andre smage. Men sammen med det søde og sure er den perfekt.
Anne bruger meget frugt i sine salater og det er Laura meget tiltrukket af. Så det kommer vi nok til at bruge noget mere. Og så behøver jeg vel ikke at nævne hvor dejligt det er, at få serveret en så lækker mad, når man bare ikke selv orker 😉
Laura´s lækre salat
Opskrift af FruSpinat.dk
-4 personer
4 tomater
1 fersken
1/2 fennikel
100 g feta
1/2 dl. groft hakket mandler
Dressing
saften af 1/2 citron
2 spsk. oliven olie
1/2 bundt dild (i mangel af bedre 1 spsk. tørret)
Skær tomaterne i tynde skiver. Tag skindet af fersken og skær den i tynde både. Snit fennikel meget fint i tynde strimler. Anret tomater og fersken pænt på et fad. Drys fennikel over. Drys feta og det hakket mandler over. Bland citronsaft og oliven olie med finthakket dild. Hæld den over salaten lige inden servering.
FruSpinat.dk
Vi fik den lækre salat til Meatballs a la greek og kartofler. Skøn middag.