Menu 4 – hyggemenu, en masse små retter.

Det er ikke altid det behøver at være fint, når man har gæster. Så her er et forslag til en menu, der sætter hyggen og nærværet i højsædet. Der hvor man bare åbner en flaske vin, smider benene op og har de skønne samtaler med sine gode venner. Mad der får gæster til at føle sig velkommen og afslappet. Retterne er billige så alle kan være med her 🙂 

For mig ville det helt sikkert kræve at det er en masse forskellige små retter. Retter som man bare kan sidde og nippe fra. Sådanne noget hyggeligt mad, hvor man får fedtet fingre og bordmanerene ikke betyder så meget. Jeg elsker sådanne noget. Derfor kommer her 20 forslag til forskellige små retter. Vælg et antal ud og sammensæt efter hvad du har lyst til. Lave en stor skål salat og du er helt sikker på at alle er glade.

Under mine 20 forslag får du også en liste over andre ting, som man kan lave.

 

Tunmousse er et absolut must at have på bordet. Den er nem og billig at lave. Og den smager jo fantastisk 😉 Både børn og voksne kan lide tunmousse. Her er de serveret i små sjove skåle af agurk. Pyntet med lime og dild.

Pinke æg med snowcrab. De smager super godt og er festlige at se på. Det gør sig godt på bordet. De er billige at lave og er så flotte. Snowcrab kan du ofte finde billigt ellers kan de erstattes af andet skaldyr.

Lakse kanapeer. De er så smukke og super nemme at lave. De er et frisk pust på bordet og alle elsker dem 🙂 Man kan jo komme lidt mere laks på end jeg har gjort. Man kan også komme rejer på.

Spansk tortilla med aioli. En meget billig snack, som mætter godt og faktisk er ret lækker. Den kan laves dagen i forvejen, da den skal serveres kold. Pas på ikke at få give den for meget i ovnen, da den så kan blive grå.

De berømte Punkerkyllinger er festlige. Kønne er de ikke, men sjove. De er billige, mætter og smager godt. De tager dog lidt tid at lave, men kan tilberedes dagen før. Folk elsker dem og pludselig er æg noget af et højdepunkt 😉

Græske spinattærter, er altid gode. Der er intet kød i dem, men til gengæld er de fyldt med spinat og feta. Mums, de er gode. De er super billige at lave og nemme at tilberede.  Man kan også komme andet fyld i dem.

 

 

Pizzaskålene her er geniale. En god lille hapser der er super nem at lave. Hvis du køber dejen tager de ingen tid og dine gæster vil elske dem 😉 Især hvis gæsterne er unge eller børn 🙂

 

 

 

 

Mini bacontoast. De er bare for lækre. Alle elsker dem. Den er ikke dyre at lave, ser festlige ud og smager skønt. Dem må du have på bordet. De er året hit her i huset. Vi lavede dem første gang i sommers og de er intet mindre end fantastiske.

Kyllingebomber. En sjov lille snack. De tager lidt tid at lave, men kan nemt tilberedes før gæsterne kommer og de er bestemt arbejdet værd. Saftige inden i og sprøde udenpå 🙂

Baconbomber er et noget billigere alternativ til kyllingebomberne. Her kan man virkelig spice op og give dem smag. De er super gode, med det bløde ost i midte, det smagfulde fars og så sprød bacon rundt om – der lige er penslet med dejlig stærk sauce. Mums.

Sliders med rødvin. Bedre man får du ikke 😉 De er så lækre og faktisk meget nemme at tilberede. Jeg er kæmpe fan af de her sliders, der lave hele og man skal knække en bolle af. De er snasket, fulde af smag og bare lækre hele vejen igennem.

Skinkesnacks er en meget frisk lille ret. Den er billig, lækker, frisk og smagfuld. Jeg synes også at de er flotte på bordet og som sagt meget friske. De skal serveres kolde og kræver ingen tilberedning.

 

 

Baconjam med whiskey er måske en lidt mærkelig ting at sætte på bordet, men du vil ikke fortryde det. Det smager fantastisk. Man kan komme det på sliders, hotdogs, burgere, hakkebøffer, bøffer osv. Eller bare på brød. Det er sådan en ekstra lille hyggeting, som dine gæster virkelig vil sætte pris på. Mange kender ikke denne fantastiske ting 😉

Brunch bacon kugler. En sjov lille omelet agtig ting, der smager skønt. De er nemme at lave og kan varmes når dine gæster kommer. De er sjove at sætte på bordet. Folk bliver overrasket over indholdet 😉

 

Teriyaki spyd med kylling er en lækker ting. Kylling er altid godt. Folk elsker små spyd med forskellige ting på. Her har jeg lavet nogle der marineret i en lækker teriyaki sauce. Man kan også sætte rejer på, eller andre former for kød.

 

Viklede ostepølser(opskriften er nederst i indlægget under den anden opskrift). Super nemme at lave og smager godt. Alle kan lide pølser og man kan lave det billigt og nemt. Jeg synes de ser festlige ud. Kom f.eks en klat baconjam på hvis du laver det 😉

Kartoffelburgere. De er flotte og smager skønt. De kan lave på forhånd og lunes, når gæsterne kommer. Jeg synes de er nemme at lave og er billige. Nogle skønne små hapsere (hvis du bruger små kartofler).

Bacontwists. De er super nemme at lave og kan serveres kolde. Det lækre bacon giver en skøn smag til brødet.

Baconsnacks. Man kan også lave denne udgave. Der er lidt ost med, hvilket gør dem mere snasket. Og det er jo smag og behag, hvad man er til 🙂

Spyd a la gyros. Lav disse spyd i mini udgave. De er billige, lette og smager bare godt. Alle vil kunne lide dem. De kan tilberede på forhånd og varmes inden gæsterne kommer.

 

Liste over andre idéer

 

 

Mini frikadeller på spyd
Mini forårsruller (kan købes færdige)
Sliders med små bøffer
Flatbread
Sliders med roastbeef, ristet løg og en god bearnaisemayo
Mini hasselback kartofler – link til Grillvenner, da denne opskrift først kommer på her i det nye år 😉
Hotdogs evt. mini hvis man selv bager brød og bruger brunch eller cocktailpølser
Mini pizzaer
Pizzabolde
Laksetatar i portionsskåle (små glas)
Lakserilette i portionsskåle
Hønsesalat i portionsskåle

Og lad os så slutte af med hvordan man også kan gøre 🙂 Jeg kastede mig ud i en slags tapas, som nok mere blev til en masse små retter 😉 Håber du er blevet inspireret til din gæstemenu

Tapas a la Nina 🙂

Til venstre i billedet ses tunmousse med tortillachips. Det er en dåse tun rørt med et par skefulde creme fraiche, dild og citron.

Midt i billedet ses nogle Kyllingespyd med oregano, hvidløg og olivenolie. De er lige grillet et par minutter.

Man kan også se nogle grillet løgringe (købt på frost og grillet), choizopølse og lufttørret skinke.

Tapas 5 - kopi mini

Til venstre er det Sliders med grillet røget mørbrad og aioli med urter.
Til højre – Små spyd med cherry tomater og mozzarella.

Tapas 4 - kopi mini

Lille gryde med kartofler, løg, rød peber i en æggemasse (2 æg, 2 spsk. piskefløde, 2 spsk. olie, salt og peber) og toppet med revet ost. Bagt ca. 30 minutter på grillen, til kartoflerne er møre ?

Tapas 3 - kopi mini

Bruchetta der er gnedet med hvidløg, toppet med fint hakket tomater, løg, agurk, rød peber, basilikum og et par stænk olieven olie

Til venstre kan man lige ane nogle spiselige skeer (købt) med salat, varmrøget peber laks og guacamole.

(Visited 1.052 times, 1 visits today)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *