Min absolut favorit forret er denne syltet laks. Det er så fuldendt en ret og jeg har gennem årene lavet den utallige gange. Den er virkelig god. Det er lidt forskelligt om jeg laver pandekagerne, så derfor er der lidt forskellige billeder med opskriften her 🙂
Jeg plejer faktisk at lave denne forret hver nytårsaften. Og tænker altid hvorfor jeg dog ikke laver den mere ofte 😉 Den vinder altid hos gæsterne og virker som en rigtig professionel ret 😉 Hele retten kan laves på forhånd, så man bare skal portionsanrette på selve dagen.
100 g hvedemel Pynt FruSpinat.dkMini pandekager med syltet laks
600 g optøet frossen laksefilet uden skind
2 dl ufarvet lagereddike
2 dl vand
½ dl dild
2 laurbærblade
100 g sukker
10 sorte peberkorn
1 tsk bagepulver
2 dl minimælk
1 æg
25 g smør- smeltet
lidt salt
3 dl. Creme Fraiche 9%
1 dl hakket Dild
1 tsk. Limesaft
lidt Salt og peber
Icebergsalat
Rør alle ingredienser sammen. Stil dressingen tildækket i køleskabet i mindst ½ time. Smag til.
Kom mel og bagepulver i en skål. Tilsæt mælk og æg. Pisk dejen sammen og rør smørret i. Læg 1 spsk dej 4 steder i en varm pande (ca. 21 cm i diameter). Bag de 4 pandekager ved jævn varme, ca. 1 min. på hver side. Læg pandekagerne i et fad og hold dem varme. Bag resten på samme måde.
Tag lakse skiverne op af væsken og tør dem let. Sæt 4 små tallerkner frem. Anret et lille tårn på hver tallerken, af 3 mini pandekager, syltet laks og lidt salat. Læg lidt dressing på hver tallerken og server resten af dressingen ved siden af.Dette er også en anden måde at anrette på. Der er lækkert ristet brød til.
2 thoughts on “Mini pandekager med syltet laks”
Skriv et svar
Skønne opskrifter
Tak for det 🙂